731816
Yoctopat
Merhaba. Android 11 sonrası, cihaz içindeki data/obb dosyalarına erişim engeli geldi. Bu yazımda bu engelleri nasıl açarsınız bunu göstereceğim. Size vaat ettiğim şey ise bu data/obb dosya klasörlerini eskiden nasıl rahat ve engelsiz şekilde üzerlerinde değişiklik yapıyorsak , aynı şekilde tekrardan yapacağız.
Gerekenler: Bilgisayar , İnternet , cihazı bilgisayara bağlayacak bir USB kablo.
Adım adım gideceğiz.
Adımlar:
1- Cihaza, bilgisayar yardımı ve ek bir kaç program ile root atacağız.
2-Vereceğim bir dosya programı ile erişim engelini kaldıracağız.
1.0 ROOT ATMA
Root nedir?
Rootlama, temel olarak telefonunuzdaki operatör veya telefonun gerçek sağlayıcısı tarafından engellenecek özelliklere erişim için kendinize ayrıcalıklar vermektir. Erişimin yalnızca telefonunuzun root izinlerine sahip olması durumunda verilebileceği çeşitli uygulamalar vardır. Örneğin, gelişmiş bir ekran kaydedici indirebilirsiniz.
Belirli uygulamaları rootlamak, pil ömrünü uzatmanıza (artık bu bir cankurtarandır), ücretsiz olarak uygulama içi satın alma işlemleri yapmanıza ve hatta telefonunuzun CPU'sunu hız aşırtarak hızlandırmanıza yardımcı olacaktır. Kısacası, uygulamalardan oluşan bir altın madeni ve telefon deneyiminizi geliştirme fırsatı.
Daha detaylı bir şekilde öğrenmek için tıklayın.
Root nasıl atılır?
Açıkçası en zor kısmı burası. Android sürümleri her geçen gün güncelleniyor ve bu sebeple root atma methodları sürekli olarak değişebiliyor.
Haliyle her cihaz için temelde aynı mantığa sahip olan ama bir kaç değişiklik gerektiren yöntemler mevcut.
Benim şu an kullandığım telefon Xiaomi Redmi Note 10S. Bu telefona sahip olanlar için root atma dosyalarını direkt bu yazıdan (yazının sonunda) vereceğim.
"Peki biz nasıl root atacağız?" diyen arkadaşlar; şimdi root nasıl atılır? bunu anlatacağım.
Not: Yazının bu kısmı www.magiskmanager.com 'dan alınmıştır.
Dikkat: Bu prosedürü uygulamadan önce Android cihazınızın tam yedeğini aldığınızdan emin olun.
Dikkat: Bu prosedürü uygulamadan önce Android cihazınızın tam yedeğini aldığınızdan emin olun.
( Burada araya giriyorum; vereceğim linkte cihazınıza uygun olan dosyayı bulmanız gerekiyor. Eğer yok ise yeni bir sekme açın ve" "Cihaz modeli + Android sürümü" TWRP download" yazın. Örnek ; "Redmi Note 10S Android 13 TWRP download" bunu yazınca çıkan sonuçlardan Video veya siteler çıkacaktır. Bunlara bakarak TWRP'yi kurun. Tavsiyem videolara bakın.)
Gerekenler: Bilgisayar , İnternet , cihazı bilgisayara bağlayacak bir USB kablo.
Adım adım gideceğiz.
Adımlar:
1- Cihaza, bilgisayar yardımı ve ek bir kaç program ile root atacağız.
2-Vereceğim bir dosya programı ile erişim engelini kaldıracağız.
1.0 ROOT ATMA
Root nedir?
Rootlama, temel olarak telefonunuzdaki operatör veya telefonun gerçek sağlayıcısı tarafından engellenecek özelliklere erişim için kendinize ayrıcalıklar vermektir. Erişimin yalnızca telefonunuzun root izinlerine sahip olması durumunda verilebileceği çeşitli uygulamalar vardır. Örneğin, gelişmiş bir ekran kaydedici indirebilirsiniz.
Belirli uygulamaları rootlamak, pil ömrünü uzatmanıza (artık bu bir cankurtarandır), ücretsiz olarak uygulama içi satın alma işlemleri yapmanıza ve hatta telefonunuzun CPU'sunu hız aşırtarak hızlandırmanıza yardımcı olacaktır. Kısacası, uygulamalardan oluşan bir altın madeni ve telefon deneyiminizi geliştirme fırsatı.
Daha detaylı bir şekilde öğrenmek için tıklayın.
Root nasıl atılır?
Açıkçası en zor kısmı burası. Android sürümleri her geçen gün güncelleniyor ve bu sebeple root atma methodları sürekli olarak değişebiliyor.
Haliyle her cihaz için temelde aynı mantığa sahip olan ama bir kaç değişiklik gerektiren yöntemler mevcut.
Benim şu an kullandığım telefon Xiaomi Redmi Note 10S. Bu telefona sahip olanlar için root atma dosyalarını direkt bu yazıdan (yazının sonunda) vereceğim.
"Peki biz nasıl root atacağız?" diyen arkadaşlar; şimdi root nasıl atılır? bunu anlatacağım.
Not: Yazının bu kısmı www.magiskmanager.com 'dan alınmıştır.
Başlamadan Önce:
- ADB ve fastboot'un temel komutlarını öğrenmeniz sizin için önemlidir.
- Cihazınızın önyükleyicisinin kilidinin açık olduğundan emin olmanız gerekir.
- Boot.img modlarını kullanıyorsanız, stok boot.img dosyanızı kullanmak için özel ROM'unuzu tekrar flaşlamanız gerekir.
- Magisk'i telefonunuza yükledikten sonra özel çekirdeği yükleyin.
- Uygulamayı yükleyin. Açmak için Bilinmeyen Kaynaklar'ı etkinleştirmeniz gerekir, "Ayarlar"'a tıklayın.
- “Bilinmeyen Kaynaklar”ı etkinleştirin.
- Şimdi kurulum işlemini tekrar tekrarlayın. Bu mesajdaki ‘Yükle’ye tıklayın.
- Bu kadar! Uygulamayı telefonunuza başarıyla yüklediniz.
1.1 Magisk'in Son Sürümünü Android'e Yükleme [Özel Kurtarma Seçeneği]
- TWRP (Takım Kazanma Kurtarma Projesi) kurtarma işlemini indirin. TWRP, Android tabanlı cihazlar için özel bir kurtarma görüntüsüdür. Kullanıcıların üçüncü taraf ürün yazılımını indirmesine ve mevcut sistemi yedeklemesine olanak tanır.
( Burada araya giriyorum; vereceğim linkte cihazınıza uygun olan dosyayı bulmanız gerekiyor. Eğer yok ise yeni bir sekme açın ve" "Cihaz modeli + Android sürümü" TWRP download" yazın. Örnek ; "Redmi Note 10S Android 13 TWRP download" bunu yazınca çıkan sonuçlardan Video veya siteler çıkacaktır. Bunlara bakarak TWRP'yi kurun. Tavsiyem videolara bakın.)
- Şimdi telefonunuza Play Store Üzerinden "Zarchiver" adlı dosya yöneticisini kurun. (Spoiler: data/obb klasörlerine bu uygulama üzerinden tam erişim sağlayacağız.)
- Telefonunuza TWRP'yi (Takım Kazanma Kurtarma Projesi) yüklediğinizi bir kez daha kontrol edin, ardından kurtarma işlemi için telefonunuzu kurtarma modunda yeniden başlatın.
- Cihazı kapatın.
- Ses açma tuşu + açma kapama tuşuna basılı tutun. TWRP kurtarma modu açılacaktır. )
- TWRP (Team Win Recovery Project) kurtarma işleminde "İnstall" (Yükle) düğmesine tıklayın.
-
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: