Gigabyte GS25F2a renk kalitesi çok kötü

brekay01

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
GS25F2A
Arkadaşlar dün yeni aldığım Gigabyte GS25F2a monitörüm geldi. Bundan önce kullandığım Fazeon X24F240p ve Lenovo R24e monitörlerine göre renkler çok kötü ve parlaklık çok düşük. Bütün OSD menüsünü kurcaladım ama bir türlü çözemedim. Kontrastı arttırınca parlaklık artıyor ama renkler bozuluyor. Ayrıca R24E'nin ve GS25F2A'nın parlaklık değerleri aynı. Onun dışında renkler genel olarak sarımsı, özellikle beyaz hiç beyaz gibi değil. Bu monitörün renklerinin bu kadar kötü olabileceğini düşünmüyorum, deneyebileceğim başka bir şey var mı?

Standart mod için de ayar yapmayı denediniz mi? Bir de onda aynı değerleri girin.

HDR açık mı? Bir de bu ayar açıksa kapatın.
Eki Görüntüle 2607968

Diğer monitör de biraz mavimsiyse sarımtırak ton daha da belirgin hale gelir.
Standart modda da görüntü çok yakın oluyor bi fark yok yani. Ayrıca hdr ve dediğiniz ayar kapalı. Renk değil de parlaklık için bi öneriniz var mı hocam? renk yine bi nebze red green ve blue değerleriyle oynayınca düzeliyor ama parlaklık hala çok düşük. Deneyecek bişe kalmadıysa iade etmeyi düşünüyorum.

Standart modda da görüntü çok yakın oluyor bi fark yok yani. Ayrıca hdr ve dediğiniz ayar kapalı. Renk değil de parlaklık için bi öneriniz var mı hocam? renk yine bi nebze red green ve blue değerleriyle oynayınca düzeliyor ama parlaklık hala çok düşük.
Parlaklığı görüntüyü bozmadan artırmanız zor. HDR açıp color control üzerinden gamma 2.2 olarak değiştirirseniz görüntünün kötü gözükmesini engellersiniz. Ayrıca parlaklığı da artırmış olursunuz. Ama böylesine giriş seviye monitör de ne kadar işe yarar emin değilim. Ayrıca HDR'ı kapattığınız da eski İCC profiline dönmeniz lazım yoksa siyahlar ezilecektir.

Parlaklığı görüntüyü bozmadan artırmanız zor. HDR açıp color control üzerinden gamma 2.2 olarak değiştirirseniz görüntünün kötü gözükmesini engellersiniz. Ayrıca parlaklığı da artırmış olursunuz. Ama böylesine giriş seviye monitör de ne kadar işe yarar emin değilim.
Anladım hocam o zaman iade etmeyi düşünücem sanırım. Teşekkürler cevaplar için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı