Android cihaza root attıktan sonra geri alınabilir mi?

• Konuyu başlatan runit
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 5.260

runit

Kilopat
Makaleler
1
Huawei telefonuma root atmak istiyorum. Root atarken telefonun tamamen çöpe gitme ihtimali var mıdır? Root attıktan sonra eski haline döndürebilir miyim?

Huawei kullandığım zaman diliminde ROM yükleme ve orijinal yazılıma geri dönme işlemi CMD ekranından özel komutlar ve dosyalar ile yapılıyordu.
Şu an kolaylaşmış olabilir. Cihaz modelini belirtirsen daha kapsamlı yardımcı olabiliriz.

Huawei kullandığım zaman diliminde ROM yükleme ve orijinal yazılıma geri dönme işlemi CMD ekranından özel komutlar ve dosyalar ile yapılıyordu.
Şu an kolaylaşmış olabilir. Cihaz modelini belirtirsen daha kapsamlı yardımcı olabiliriz.

Y5 2019 modeli. Root atmayı daha önce hiç yapmadığım için bilmiyorum maalesef.

En fazla brick yapabilirsin telefonu o da dikkatsizlikten yanlış yapılan uygulamalardan kaynaklı olur. Telefonun root işlemini de geri alabilirsin sıkıntı olmaz. Huawei hakkında pek bilgim yok ama Samsung'da knox sayacı vardı daha önce root atılıp atılmadığı öğreniliyordu. Huawei'de öyle midir bilemem.

Kingroot yardımi ile geri döndürülebilir.
Fakat root atıcaksanız dikkatli olmanız gerek. Telefonun RAM'ini yukseltmeye calisirken bende brick olmustu telefon :(

Araştırmama göre Huawei, cihazları için resmi önyükleyici kilit açma kodları sağlamayı durdurmuş. Bu nedenle, cihazlarının önyükleyicilerinin (Bootloader) kilidi açılamaz. Bu da kullanıcıların özel ROM'ları yükleyemeyeceği ve root yapamayacağı anlamına gelir.

Root için önerdiğiniz programlar var mı? Hangi rootu atmalıyım, nasıl yapmalıyım bilmiyorum.

Root atmak için değil de güzel root kullanmanı sağlayacak Magisk var. Turkcell T70 ile kullanıyorum ve rootu uygulamalardan gizleme seçeneği var. Bankacılık uygulamalarında sıkıntı çıkartmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı