Rehber Android cihazları hızlandırma

Tilkiw

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: MSI RX 570 4 GB CPU: I3 10105F 8X2 GB G-SKILL 3200 MHZ RAM
Meslek
Lise mezunu
Selam, ben Yiğit bugün sizlerle yeni bir konuyla karşılıyorum. Bu konumuzda ölmüş Android telefon & tabletleri adeta bir roket gibi yapacağız hadi konumuza geçelim.
Gerekli araçlar:

Şimdi size kısa bir biçimde anlatacağım
Size verdiğim platform Tools yani ADB'yi ZIP'ten çıkartıp masaüstüne atıyoruz ve dosyayı açıyoruz. Sağ tıklayıp komut pencerisinde aç diyoruz

1677100208984.png

1677100230956.png

Böyle bir ekran bizi karşılayacak buraya size verdiğim şekilde sırayla yazıyoruz
{Telefonun geliştirici seçeneklerini açmayı unutmayın! Nasıl açılır -> Android Geliştirici Seçenekleri ile Neler Yapabilirsiniz? | Karel.}

1677100253928.png

Başlat menüsüne paint yazıp giriyoruz

1677100380802.png

1677100417660.png

Buraya telefon çözünürlüğünü yazıyoruz

1677100523470.png

Ardında istedğimiz pixel yoğunluğunu seçiyoruz mesela 480p yapmak istiyorsak

1677100583734.png

Buradan öğrenip CMD'ye şu kodları yazıyoruz

Kod:
adb shell wm size 480x...
(sizde 1066 yerine başka sayı yazılıyor)

Ekrandaki simegeler büyüeceği için geliştirici seçeneğinden DPI 360 veya default yapmanız gerekiyor genelde 360 oluyor.

Buradaki işimiz bitti sıra ikincisine geçelim

Şimdi ise size yukarıda verdiğim ikinci linke gidiyoruz

Telefona bunu indiriyoruz: İndir ;
Kurduktan sonra CMD'ye gelip
Kod:
adb shell pm grant io.github.muntashirakon.setedit android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
Şimdi telefona geçiyoruz kurduğumuz uygulamayı açıyoruz ve size verdiğim kodları sırayla yazıyoruz

1677101295610.png

1677101320618.png

Kodları sırayla buraya yazıcağız

Kod:
kernel. Panic = 30
kernel. Panic_on_oops = 1
 user_refresh_rate = "60"
 seak_refresh_rate = "60"
sprd_display_color_temperature_auto_mode_value -8388608 veya -4194304

Hassasiyet
Kod:
windowsmgr.max_events_per_sec = 150
ro.Min_pointer_dur = 8
ro.Max. Fling_velocity = 12000
ro.Min. Fling_velocity = 8000

Not: Hassasiyet işlemleri soruna yol açabilir Android 6.0 üstü kullanıcılar bu ayarı yapsa daha iyi olur.

Bu kadardı sorularınız olursa Instagram'dan veya buradan sorabilirsiniz, teşekkür ederim hepinize, iyi Sosyaller :)

Instagram: _.Yiit

Son düzenleme:
Yazılacak kodları konuyu düzenleyip
Kod:
bu şekilde
paylaşır mısınız?

Elinize sağlık ayrıca. Son işlem için roota gerek yok mu? Sadece ADB ile yetkilendirmeyi halledebiliyor musunuz?

Eline sağlık hocam yalan olmasın sonuna kadar okumadım, merak ettiğim tam olarak bu işlem neye yarıyor ve telefon hızlanabiliyor?
işlemciyi overlocktan tut ekran bit çözünürlüğü ve ekran çözünürlüğünü değiştiriyor

işlemleri uygulamadan önce cpu-z den işlemci çalışma durumuna bakın ayarları yaptıktan sonra cpu-z ye tekrar girin farkı görüceksiniz
Kod:
bu şekilde
paylaşır mısınız?

Elinize sağlık ayrıca. Son işlem için roota gerek yok mu? Sadece ADB ile yetkilendirmeyi halledebiliyor musunuz?
düzelttim efendim

Kod:
bu şekilde
paylaşır mısınız?

evet son işlemi adb ile yetkilendiriyoruz

İşlemciyi overlocktan tut ekran bit çözünürlüğü ve ekran çözünürlüğünü değiştiriyor.

İşlemleri uygulamadan önce CPU-Z'den işlemci çalışma durumuna bakın ayarları yaptıktan sonra CPU-Z'ye tekrar girin farkı görüceksiniz.

Düzelttim efendim.

Evet son işlemi ADB ile yetkilendiriyoruz.
Yok yahu, ne efendimi. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı