Android hiç akıcı gelmedi

Anonymous User

Centipat
Eski telefonum iPhone 6 idi ondan önce iPhone 5 ve iPad Air kullanmışlığım var. Sonra uygun bir fiyata kampanyalı A50 aldım, 64 GB depolama alanı ile ve 6 GB RAM ile çok akıcı olacağını düşündüm ama iPhone daha doğrusu iOS kadar verim alamadım. Cihazda zaten AMOLED yanığı olmuştu garantiye gönderdim batarya, ekran, arka kapak ve soketleri değiştirmişler ama ben hala iOS kadar verim alamadım. Zaten önceden kullandığım Android cihazlardan da iOS kadar verim alamadım, ayrıca iOS arayüzü çok daha güzel Android arayüzü çocuksu ve garip geliyor. Ben şimdi ne yapabilirim, geri iPhone 6 cihaza geçebilirim ama günümüz için çok eski ve pil sağlığı düşük zaten içinde orijinal bir batarya yok. Yahu anlayamadığım şey şu 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip güçlü işlemcili bir telefon nasıl akıcı olamaz? Ara sıra kasmalar oluyor Instagram'da gezinirken bildirim geliyor bildirimi açıyorum sonra işim bitince Instagram'a geri dönüyorum ve Instagram donmuş halde hiçbir şekilde hareket edemiyorum 10 saniye sonra normale dönüyor ve bunu beklemek çok sıkıcı parlaklık ve ses açma çubuklarını kaydırınca kasa kasa ilerliyor çubuk sanki 10 FPS gibi. Bir sürü gereksiz şey kapattım Sync kapattım aklınıza gelebilecek her şeyi kapattım ama değişen bir şey olmadı bir daha bir ürün alacak isem Apple alacağım yine Android hevesim çöp oldu öncekileri gibi. MacOS'da yazılım desteği bol bol olsa onu kullanacağım ama yok işte. :(

Ek olarak Samsung'un good lock uygulamalarından App booster uygulamasını denedim tüm sistem uygulamalarını sıra sıra optimize etti ama yine bir şey değişmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ve eminim böyle giderse önümüzdeki yıllar içinde birçok firmanın batacağını ortada gözüküyor. Adam akıllı var olan güncelleme ve teknik servis sorunları çözerlerse o zaman daha iyimser bir tablo ortaya çıkabilir.
Ama firmaların batması faydamıza değil zararımıza olur. Rekabet şart çünkü.

19 Yaşındayım, şimdiye kadar 2 tane akıllı telefonum oldu ve ikisi de Iphone. Birisi 4S diğeri de güncel olarak kullanmakta olduğum 6S. 2 Yıl birini kullandım, 2016 Marttan beri de 6S olanı kullanıyorum. Apple telefonların çok güzel yönleri var ve bunun en önemlisi benim için 'stabilite'. Elime ne zaman Android bir telefon alsam aptal saptal hatalarla karşılaşmamam imkansız, sırf bu yüzden bile Apple tercih edilebilir. Fakat güzel yanları olduğu kadar kötü yanlarrı da var. Mesela, telefonda istediğin her şeyi yapamaman, illa jailbreak yapmak zorunda olman. Telefonun içerdiği bileşenlerle birlikte edeceği fiyattan çok çok daha fazla fiyatta satılması, yeni telefona geçilmesine rağmen hiç geliştirilmeyen şeyler vs, vs. Bu yüzden ben de Android'e geçmeyi düşünüyorum, aklımda Xiaomi markası var.

19 yaşındayım, şimdiye kadar 2 tane akıllı telefonum oldu ve ikisi de iPhone. Birisi 4S diğeri de güncel olarak kullanmakta olduğum 6s. 2 yıl birini kullandım, 2016 Mart'tan beri de 6S olanı kullanıyorum. Apple telefonların çok güzel yönleri var ve bunun en önemlisi benim için 'stabilite'. Elime ne zaman Android bir telefon alsam aptal saptal hatalarla karşılaşmamam imkansız, sırf bu yüzden bile Apple tercih edilebilir. Fakat güzel yanları olduğu kadar kötü yanlarrı da var. Mesela, telefonda istediğin her şeyi yapamaman, illa Jailbreak yapmak zorunda olman. Telefonun içerdiği bileşenlerle birlikte edeceği fiyattan çok çok daha fazla fiyatta satılması, yeni telefona geçilmesine rağmen hiç geliştirilmeyen şeyler vs, vs. Bu yüzden ben de Android'e geçmeyi düşünüyorum, aklımda Xiaomi markası var.

Seni tebrik ederim kardeşim.
Bak ne güzel tercihini belirttin. İstersen sana düşündüğüm markanın 6S ye yakın olan modellerinden bahsedelim.

Ama her ne kadar Android böyle hataları olsa bile mağazası iyi aslında sorun şu Android hatalarını bilerek yapmıyor gibi gözüküyor. Diğer bir yönden bakarsak akıllı telefon doygunluğa ulaştık artık firmalar daha fazla para kazanmak için 30000 gibi fiyatlarla kazanmaya çalışıyorlar.

Nasıl olmuyor telefon sadece işlemci ile olmuyor.

Sayın arkadaşım, beyni olmayan bir vücuda kollar, ayaklar veya diğer organlar yardımcı olamaz. İşlemci beyindir. Beynin yoksa takılır kalırsın. Umarım bu benzetme ile ne demek istediğimi anlarsın.

Sayın arkadaşım, beyni olmayan bir vücuda kollar, ayaklar veya diğer organlar yardımcı olamaz. İşlemci beyindir. Beynin yoksa takılır kalırsın. Umarım bu benzetme ile ne demek istediğimi anlarsın.
Yani İphone boşuna o yatırımları yapıyor. Adamlara söyle seni CEO yapsınlar. Kural basit eğer işlemci önemli bunun yanında diğer donanımlara yatırım yapmazsan cihaz doğru çalışması ve uyumlu çalışabilmesi mümkün değil. Eğer iş sadece işlemci ile kalsaydı İphone o kadar performanslı olamazdı yani diğerlerinde bir fark olması mümkün olamazdı.

Yani iPhone boşuna o yatırımları yapıyor. Adamlara söyle seni ceo yapsınlar. Kural basit eğer işlemci önemli bunun yanında diğer donanımlara yatırım yapmazsan cihaz doğru çalışması ve uyumlu çalışabilmesi mümkün değil. Eğer iş sadece işlemci ile kalsaydı iPhone o kadar performanslı olamazdı yani diğerlerinde bir fark olması mümkün olamazdı.

Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Çünkü ne desem de kendi bildiğinizi okuyup bana oradan buradan laf vurmaya devam edecek gibi davranışlar sergiliyorsunuz. Hayırlı geceler.

Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Çünkü ne desem de kendi bildiğinizi okuyup bana oradan buradan laf vurmaya devam edecek gibi davranışlar sergiliyorsunuz. Hayırlı geceler.

Aslında ikiniz benzer konuları kendi bakış açınızdan anlatarak kavga ediyorsunuz. Gerek yok. Hiçbir firma babamızın değil. Olsa dahi para veriyoruz.

Bu davranışı ben sergilemiyorum. Ama görüyorum ki siz kendinizi tanımlanmışsınız. Çünkü öyle bir ihtiyacım yok. Eğer beni hatalı görüyorsanız internet var dediklerim ise doğru olduğunu düşünüyorum.
Aslında ikiniz benzer konuları kendi bakış açınızdan anlatarak kavga ediyorsunuz. Gerek yok. Hiçbir firma babamızın değil. Olsa dahi para veriyoruz.
Ben sadece işlemci yeterli olmadığı söylemeye çalışıyorum diyelim haklı ve işlemci yeterli yine İphone öne çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00