Android İçin PS2 Öykünücüsü Olan AetherSX2'nin Betası Açıldı

Tahlretr mahlaslı bir kullanıcı yakın zaman içerisinde kendi geliştirmiş olduğu AetherSX2 PS2 öykünücüsünü herkese açık beta şekilde piyasaya sürdü. Uygulamanın geliştiricisi olan Tahlretr, bundan birkaç ay önce öykünme ile ilgili olan Reddit alt başlıklarında AetherSX2'nin ilk videolarını paylaştı. Paylaşıldığı andan itibaren çok büyük bir yankı uyandırdı. Bunun sebebi AetherSX2'den önce çıkan ve Android platformunda ilk PS2 öykünücüsü olan DamonPS2'nin geliştirilmesiydi. Çinli bir grup tarafından geliştirilen DamonPS2 uygulaması özensiz bir şekilde hazırlandığı, kullanmak için para istediği, kaynak kodunu paylaşmadığı ve uyumluluk/performans sorunları olduğu için çok büyük bir nefret kazanmıştı. Tek alternatif olması nedeniyle PS2 oyunlarını Android'de oynamak isteyenler için bir gereklilikti.

AetherSX2'nin duyurulmasının ardından uygulama başvuran kullanıcılara kapalı beta olarak test ettirildi. Performansı ile kapalı beta kullanıcılarından övgü toplayan uygulama bugün ise erken erişim sürümü Google Play Store'da indirilebilir duruma geldi. Eğer denemek istiyorsanız aşağıdaki linkten veya Google Play Store üzerinden "AetherSX2" olarak aratma yaptığınızda erişebilirsiniz. Oyunlar ve BIOS dosyalarını internetten veya varsa konsolunuzdan ayrıca temin edilmesi gerekiyor. Kullanım için en azından Snapdragon 845 ve üstündeki cihazlar tavsiye ediliyor.

 
Son düzenleme:
@Furkan1461, kendim de denedim Play!'ı. Gerçekten performansı kötüydü. Ancak sürekli güncelleme alıyor ve açık kaynak kodlu. İleride kesinlikle daha iyi olacaktır. AetherSX2 diğerlerine göre daha iyi çalışıyor. Güzel hazırlanmış.
 
Mobil piyasasında aksiyon temalı oyunlar ön plana çıkıyor ancak bir oyunu başka bir platforma taşıma girişimine kötü diyemem. :)
Android çok yaygın bir platform olduğu ve cihazlar çok güçlendiği için öykünücü portları fazlalaşmaya başladı. Bugün Android'de PS2'ye kadar çıkmış bütün konsollar için öykünücü mevcut diyebiliriz.
 
Android çok yaygın bir platform olduğu ve cihazlar çok güçlendiği için öykünücü portları fazlalaşmaya başladı. Bugün Android'de PS2'ye kadar çıkmış bütün konsollar için öykünücü mevcut diyebiliriz.
Ben pek konsol oyunlarına hakim değilim.

Özellikle Çinliler mobil platform için güçlü oyunlar çıkarıyorlar, Taptap mağazasında çok fazla girişim var ancak iyi telefon gerekiyor oynamak için. 😂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı