Android Kurulurken Windows Siliniyor

CacikLee

Hectopat
Daha fazla  
Android'i Rufus ile USB'ye yazdıktan sonra, USB'den boot ediyorum. Sonra kurmak istediğim bölümü seçip kendi belirlediği ayarlar ile kuruyorum. Yeniden başlatınca

Şimdi 2 sorunum var ;

1- "sda" diye sanırım benim diski böldüğüm kadar bölüm var. Seçiyorum bir tanesini "ext3" ile formatlıyorum. Sonra kuruyorum. Kuruluyor fakat Dual Boot ekranında Windows'u seçtiğimde hata alıyorum. Windows boot edilmiyor.

2- Başka bir "sda" bölümü seçtim, bu sefer yeniden başlatıyorum, Dual Boot ekranı gelmiyor direk Windows boot ediliyor ve D diskinde Android'in dosyaları duruyor.

Kullandığım sürüm : Sanırım en son çıkan Andorid 6.0

Sırayla ve anlaşılır bir dilde (ya da nerede hata yaptığımı) ne yapmam gerektiğini söylerseniz fevkalade mutlu olurum. Hadi EyvAllah...

@Recep Baltaş @Asım Demir @MF @Murat5038 @Adion @madenci8080 @Silinen üye

@JaroxJamaica

Bu gibi şeyler anlatmak ile olmayacaktır. Ancak yine de kısa bilgi vereyim zaten bilgiliysen dediğimle çözersin. Yapacağın şey fiziksel olarak 2 disk gerekli.

Örnek:
  • 1 TB HDD'ye sadece Windows'u kurun.
  • 16 GB'lık flash veya 16 GB'dan az olmayan ayrı bir HDD'ye de Android disk formatına çevirip Android'i de buna kurun.

Bu gibi şeyler anlatmak ile olmayacaktır. Ancak yine de kısa bilgi vereyim zaten bilgiliysen dediğimle çözersin. Yapacağın şey fiziksel olarak 2 disk gerekli.

Örnek:
  • 1 TB HDD'ye sadece Windows'u kurun.
  • 16 GB'lık flash veya 16 GB'dan az olmayan ayrı bir HDD'ye de Android disk formatına çevirip Android'i de buna kurun.
Hocam anladım fakat kullandığım laptopta 2 tane HDD yuvası olduğundan emin değilim. Fakat CD sürücüsünün olduğu yerde olması lazım değil mi ? Ben göremedim ama kesin var diyorsanız tekrar açıp 2. HDD'yi takayım. Kısaca demek istediğim DVD yerine "kesinlikle" 2.5 inç HDD takabilir miyim ? Kullandığı model 5733Z.

Hocam anladım fakat kullandığım laptopta 2 tane HDD yuvası olduğundan emin değilim. Fakat CD sürücüsünün olduğu yerde olması lazım değil mi ? Ben göremedim ama kesin var diyorsanız tekrar açıp 2. HDD'yi takayım. Kısaca demek istediğim DVD yerine "kesinlikle" 2.5 inç HDD takabilir miyim ? Kullandığı model 5733Z.
Bunu farklı konuda sorman lazım konuyla alakası yok.

Android'i Rufus ile USB'ye yazdıktan sonra, USB'den boot ediyorum. Sonra kurmak istediğim bölümü seçip kendi belirlediği ayarlar ile kuruyorum. Yeniden başlatınca

Şimdi 2 sorunum var ;

1- "sda" diye sanırım benim diski böldüğüm kadar bölüm var. Seçiyorum bir tanesini "ext3" ile formatlıyorum. Sonra kuruyorum. Kuruluyor fakat Dual Boot ekranında Windows'u seçtiğimde hata alıyorum. Windows boot edilmiyor.

2- Başka bir "sda" bölümü seçtim, bu sefer yeniden başlatıyorum, Dual Boot ekranı gelmiyor direk Windows boot ediliyor ve D diskinde Android'in dosyaları duruyor.

Kullandığım sürüm : Sanırım en son çıkan Andorid 6.0

Sırayla ve anlaşılır bir dilde (ya da nerede hata yaptığımı) ne yapmam gerektiğini söylerseniz fevkalade mutlu olurum. Hadi EyvAllah...

@Recep Baltaş @Asım Demir @MF @Murat5038 @Adion @madenci8080 @Silinen üye

@JaroxJamaica

Sorunun kaynağı birden fazla.
1- Evvela Android'in kendi kurulum aracındaki ext3 format seçeneğini kullanma. İlk çıktığı günden beri bu seçenek mevcut ama bir gün bile çalıştığını görmedim. Zaten android-x86 nın sitesinde de kurulum aracındaki harddiski ext3 formatlama seçeneğinin çalışmadığı belirtilmiş.
Bunun yerine herhangi bir live linux yardımıyla (ubuntu, parted magic...vs) ya da windows üzerinde minitool partition wizard yardımıyla hard diski kendin ext3 ya da ext4 seçeneğiyle formatla. Android kurulum ekranında doğru bölümü seçtijten sonra do not format seçeneğine tıkla. sonrasında gelen ekranda grub2 kurayım mı diyecek, yes de. bir sonrakinde read/write desteği olsun mu diyecek, ona da yes de. kurulumu başlat. sistem yeniden başladığında windows ve android'i dual boot olarak ekranda göreceksin.

2- Şimdilik (ve epeyce bir süre) 6.0 sürümünden uzak dur. Tavsiyem 4.4.4 r5 ya da 5.1.1 rc1. en stabil sürümler bunlar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı