Android library.db ne işe yarar?

0110011001100010

Hectopat
Daha fazla  
GooglePlay'in com.android.vending kalsör'ü altında yer library.db dosyası ne işe yaramaktadır?
çalışma prensipleri nelerdir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programlar kendilerini oraya yedekler. Gerekli yazılımlarını. DataBASE görevi görür.

Peki hocam, telefonda yüklü olmayan bir uygulamanın burada gözükmesi ya da yüklü olan bir uygulamanın gözükmemesi mümkün olabilir mi ? Yüklü olmayan uygulamaların burada kayıtlı olmaması nasıl açıklanır ? Bu database dosyasının çalışma prensipleri nelerdir ?

Genelde Android için gerekli sistem dosyaları yedeklenir. Sen bir programı kaldırdığında oradaki dosya içeride silinir. Sen farkına varmazsın bile. Çok az yer kaplarlar. Config (Ayar dosyaları) bulunur içlerinde.

Genelde Android için gerekli sistem dosyaları yedeklenir. Sen bir programı kaldırdığında oradaki dosya içeride silinir. Sen farkına varmazsın bile. Çok az yer kaplarlar. Config (Ayar dosyaları) bulunur içlerinde.
Hocam şimdi, biz telefonu sıfırladık ve yeni bir mail ile yeniden oturum açtık. Daha sonra telefon içerisine bazı uygulamaları yükledik. Bu yüklediğimiz uygulamaların bazıları Google Play üzerinden bazıları ise Google Play'de yer almayan apk'lardı, buna ek bazı uygulama denemeleri de yaptık. Daha sonra telefonun imajını alarak library.db dosyasını SqlBrowser ile inceledik. Sorunumuz şu yalnızca; bir seferinde yüklemediğimiz iki uygulamanın da kalıntısı çıktı, birde yüklediğimiz uygulamaların bazıları hiç bir zaman gözükmedi. İşte bu sorunlar benim kafamı karıştıran ve bu library.db'nin çalışma prensibini tam olarak çözmeye çalışıyorum

Hocam şimdi, biz telefonu sıfırladık ve yeni bir mail ile yeniden oturum açtık. Daha sonra telefon içerisine bazı uygulamaları yükledik. Bu yüklediğimiz uygulamaların bazıları Google Play üzerinden bazıları ise Google Play'de yer almayan apk'lardı, buna ek bazı uygulama denemeleri de yaptık. Daha sonra telefonun imajını alarak library.db dosyasını SqlBrowser ile inceledik. Sorunumuz şu yalnızca; bir seferinde yüklemediğimiz iki uygulamanın da kalıntısı çıktı, birde yüklediğimiz uygulamaların bazıları hiç bir zaman gözükmedi. İşte bu sorunlar benim kafamı karıştıran ve bu library.db'nin çalışma prensibini tam olarak çözmeye çalışıyorum
Peki o yüklemediğimiz uygulama dediğiniz kalıntılar yüklediğiniz uygulama ile bağlantılı olabilir mi ? Yada Yüklesiğiniz uygulama içerisinde bir uygulama ? Reklam Sağlayıcısı Vs. Daha detaylı olarak bende bilmiyorum zaten [emoji23]

Telefonun imajını nasıl ve neden aldınız?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı