Android Linux'ta açılış görseli nasıl değiştirilir?

Hasanmezz

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, elimde bir adet Android kart var, içinde de Linux işletim sistemi var. Açılışta Linux logosu görüyorum ve ben bu logoyu değiştirmek istiyorum. Splashscreen deniyor galiba. Daha önce bunu ADB ile yapanlar olduğunu duymuştum. Nasıl yapabilirim? Kaynak sağlayabilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden ilginiz için.

Arkadaşlar merhaba, elimde bir adet Android kart var, içinde de Linux işletim sistemi var. Açılışta Linux logosu görüyorum ve ben bu logoyu değiştirmek istiyorum. Splashscreen deniyor galiba. Daha önce bunu ADB ile yapanlar olduğunu duymuştum. Nasıl yapabilirim? Kaynak sağlayabilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden ilginiz için.
Gördüğünüz logoyu hangi yazılımın gösterdiğine göre değişir. Mesela firmware/bootloader düzeyinde gösteriyorsa onun için U-Boot veya başka ne kullanılıyorsa onu düzenlemeniz gerekir. Eğer sol üstte bir veya birkaç tane penguen görüyorsanız o zaman çekirdek logları sırasında çıkandır ve onun için kerneli tekrar derlemeniz gerekir. Tam ekran boot animasyonu gibi çıkıyosa Plymouth olma ihtimali var, onun da kurulumu çok kolay. Yani tam olarak ne zaman ve nerde göründüğünü bilmek lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı