Android oyun için sunucu tercihi

xyztehlike

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar technopat ailesi. Sorum çok basit. Bir oyun motoru ile networking sistemi yazıyorum. Bir server bir de client olarak 2 ayrı projem var. Yapılacak şey clientin girdiği turş kombinasyonlarını servera gönderip serverda verileri işleyip bütün clientlere işlenmiş veriyi göndereceğim. Serverda yaklaşık 20-30 oyuncu düşünüyorum. Bu iş yükünü kaldırabilecek bir server kiralamak ise çok maliyetli sizce sanal sürücüler bu işlem yükünü kaldırabilir mi? Her oyuncunun x,y koordinatları - can enerji gibi birtakım veriler - oyuncunun üzerindeki eşyalar ve oyuncunun anlık hareketleri (Ateş etmek skill kullanmak gibi.) serverda işlenecek. Ayrıca bildiğiniz bir ucuz ve hizmeti fena olmayan hosting şirketi var mı?

Şöyle bir server buldum sizce dediğim özelliklerde bir oyuna yeterli olacak mı fiyatlar fena değil ama keşke euro bu kadar yüksek olmasa 😂

Dosya Ekleri

• Screenshot_20181017-114046.png
    Screenshot_20181017-114046.png
    67,3 KB · Görüntüleme: 172
Sunucunun yeterliliği konusunda kesin bir şey söyleyemem. Test amaçlı kullanacaksanız işinizi kesinlikle görür ama oyuncu sayısı ve çalışan kod çok büyük değişkenler. Euro kuru yüksek olabilir fakat Türkiye'de bu firmadan daha ucuza hizmet alamazsınız, yani fiyatın ₺ ile sunulması bir şey değiştirmiyor.

Ben 2.5€'luk paketle torrent ve dosya senkronizasyon sunucusu çalıştırıyorum. Bugüne kadar yarı yolda bırakmadı beni.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı