Android pil ömrü nasıl uzatılır?

Eğer yeni telefon ise özellikle Xiaomi ise güncellemeler ile artıyor. Ama eski cihaz ise batarya değişimi cihaza can suyu oluyor. O yüzden model ismi söylemeden tam söylenebilecek bir şey yok aslında.
GM 8.
Bazı arka plan servislerini kapatarak biraz uzatabilirsin belki.
Greenify işe yarar mı? O işe yarıyordu.
Güç tasarrufu modunu açmak ve uygulamaların arka plandaki pil tüketimini kısıtlandırmak yeterli.
HEBF Optimizer ya da EX Kernel Manager ile olmaz mı? İşlemcinin hızını falan azaltarak telefonu yavaşlatıyordu ama pili daha uzun götürüyordu galiba.

HEBF Optimizer ya da EX Kernel Manager ile olmaz mı? İşlemcinin hızını falan azaltarak telefonu yavaşlatıyordu ama pili daha uzun götürüyordu galiba.
Belki gündelik kullanımda sorun çıkarabilir, cihazınız eski bir cihaz.
Güç tasarrufu modu işlemciyi en fazla %70 kullanılacak şekilde kısıtlıyor genelde.

Belki gündelik kullanımda sorun çıkarabilir, cihazınız eski bir cihaz.
Güç tasarrufu modu işlemciyi en fazla %70 kullanılacak şekilde kısıtlıyor genelde.
Çıkartsın bir şey olmaz. Şarjının uzun gitmesi yeterli. Pil tasarrufu da işe yarıyor ama root olduğundan daha işe yarar alternatiflerin olduğundan eminim.

İş biraz zor aslında. Ama geliştirici ayarlarından arka plan uygulamalarını kısıtlamanın şu anlık bence kâfi.
O şey arka plan uygulamalarını kısıtlıyor mu? Açınca sadece açık programlar arka planda çalışmıyor diye biliyorum. Ki ben de öyle tespit ettim zaten. O açıkken arkada hem oyun (örnek) hem de tarayıcı açamıyordum. 1'i uykuya alınıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı