Android Platformuna Giriş Yapmak

winkl3

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar, Android platformuna giriş yapmak istiyorum. Java, hala çok tercih edilse de insanlarda Kotlin merakı uyanmaya başladığını ve her geçen gün Kotlin ile ilgili kaynakların artmaya başladığını görüyorum. Java'dan, Kotline geçen birisi benzerliklerden dolayı çok zorlanmıyormuş, öyle okumuştum. Özellikle profesyonel anlamda, mobil iş yapanlara sormak istiyorum. Piyasada sadece Kotlin ile iş bulabilme olasılığı nedir? Benim de Java öğrenip, sonra istersem Kotline başlamam daha mı doğru olur? Bir de genelde en çok kullanılan IDE Android Studio'dur, ama Windows 10 ile uyum sıkıntıları vardı sanırım. Android Studio mu tercih etmek daha iyi, yoksa farklı bir alternatif var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Java kullanıyorum. Kotlin'e gerek yok şu an. Java'da daha fazla kaynak var. IDE olarak Android Studio harici sağlam bir alternatif göremedim. Oyun yazmak istiyorsanız da Unity ile C# kullanabilirsiniz. Windows 10 üzerinde Android Studio'nun 3.3 versiyonunda dil sıkıntısı var. Sistem dili Türkçe ise build edemiyor uygulamayı Android Studio. Sistem dilini İngilizce yaparak bu sorunu aşabiliyorsunuz. Bu arada hiç programlama ve nesne tabanlı programlama bilginiz yok ise önce onları geliştirip bu platforma girmenizi öneririm. Onları anlamadan çok zorlanırsınız. Profesyonel iş kısmını bilmiyorum. "Java olmaz Kotlin bilen alıyoruz" diyen yoktur herhalde. Varsa da saçmalık bence. Java ile Android'i iyi yöneten birinin Kotlin'e geçişi çok zor olmayacaktır diye düşünmekteyim. Ne kadar gerekli bu geçiş, orası tartışılır.

Ben Java kullanıyorum. Kotlin'e gerek yok şu an. Java'da daha fazla kaynak var. IDE olarak Android Studio harici sağlam bir alternatif göremedim. Oyun yazmak istiyorsanız da Unity ile C# kullanabilirsiniz. Windows 10 üzerinde Android Studio'nun 3.3 versiyonunda dil sıkıntısı var. Sistem dili Türkçe ise build edemiyor uygulamayı Android Studio. Sistem dilini İngilizce yaparak bu sorunu aşabiliyorsunuz. Bu arada hiç programlama ve nesne tabanlı programlama bilginiz yok ise önce onları geliştirip bu platforma girmenizi öneririm. Onları anlamadan çok zorlanırsınız. Profesyonel iş kısmını bilmiyorum. "Java olmaz Kotlin bilen alıyoruz" diyen yoktur herhalde. Varsa da saçmalık bence. Java ile Android'i iyi yöneten birinin Kotlin'e geçişi çok zor olmayacaktır diye düşünmekteyim. Ne kadar gerekli bu geçiş, orası tartışılır.
Hardcore programlamayla uğraşan biri değilim. Fakat temel olarak C++ ve Unity-C# kullandım. Birkaç oyun demosu yapmışlığım var ve şu an da python ile AI üzerine uğraşıyorum. Yani gözüm kapalı yazmasam da bir şeyler yapabiliyorum. Mesela takip ettiğim yerlerde basit Java kodlarını falan anlayabiliyorum. Sonuçta hepsi ingilizce terimler olduğu için ve benzerlik olduğu için çok zorlamıyor. Ülkede o kadar cins patronlar var ki, ne isteyeceklerini bilemiyorsun :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı