Android sistemi uygulaması virüs mü?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Arktek Alpha Force, AK-H610M eg Vs, 2xddr4, M.2, 2X HDMI, DP, 12-13.14.nesil, LGA1700 soket, anakart.

Intel Core i3-12100F LGA1700 ışlemci

Game Master 8 GB 3200MHz DDR4 desktop RAM soğutuculu (*2 = 16 GB)

Arktek RX 580 8 GB GDDR5 256bit ekran kartı.

Snowman M800 Air silent CPU

SSD: Hiksemi wave 512 GB M.2 NVMe.
Arkadaşlar, uygulamalarda öyle geziniyordum, "Android sistemi" adında bir uygulama buldum. Kendini sistem uygulaması olarak atamış galiba, silinmiyor. Güvenli modda da denedim. IPTV uygulamasının APK'sını indirdikten sonra oldu her şey. Benim yerime SMS doğrulamalarıyla şifrelerim değiştirildi. İşte tam da bu yüzden şüpheleniyorum çünkü bu uygulamanın SMS okuma ve yazma izni var ve başka hiçbir izni yok olur. Fabrika ayarlarına geri döndüremem, çok önemli verilerim var.

Screenshot_20250402_181809_com.android.settings.jpg
Screenshot_20250402_181820_com.google.android.packageinstaller.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Nox cleaner ile güvenlik taraması yapar mısınız?

Hocam inanın kullanmadığım antivirüs kalmadı. Onu da denedim, hiçbir şey bulamıyorlar ama ben bu olduğuna eminim.

Silinebiliyor gördüğüm kadarıyla, gerçek Android System'i kendini bu şekilde göstermez. Sürüm numarası mevcut Android sürümü ile aynı gözükür diye biliyorum.

Maalesef silinmiyor. Zaten gerçek sistem olmadığı belli. Ama bir şekilde (güvenli modda olduğu halde) silinmiyor. Smslerimin başka bir yere aktarıldığını düşünüyorum. Çünkü SMS doğrulamalarıyla şifrelerim değiştirilmiş benim cihazına gelen kod başkası tarafından girilmiş.

Es dosya yöneticisi indirip onunla silmeyi deneyin isterseniz? Varsa cihaz yöneticisi iznini kaldırıp öyle silmeyi deneyin isterseniz, yüksek ihtimalle kendine bu yetkiyi vermiş uygulama.

Çok sağ olun. Denedikten sonra geri dönüş sağlarım.

ADB ile de silmeyi deneyebilirsiniz.

1743610280614.png

Hocam çıldırmak üzereyim gerçekten. Telefon numaramla sitelere girilmiş. 18+ sitelere dağıtılmış. Hesaplarımın şifreleri tek tek değiştiriliyor. ADB kullanamıyorum bilgisayarım bozuk.

Telefonunuzda yüklü olan tüm uygulamaların listesini özel degise paylaşır mısınız? İçlerinden bazıları sıkıntılı gibi duruyor.

ES Dosya yöneticisini denediniz mi?

Kullandığınız tüm tarayıcıların verilerini silin, kayıtlı şifrelerinizi güvenli bir cihazda değiştirin ve cihazınızı sorunu çözene kadar güvenli modda kullanmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı