Android Studio öğrenmek mantıklı mı?

Yol yakınken durun. 2 dili bir arada öğrenmek sizi 1 senede bile tam bir yazılımcı yapmaz. Java ile başlayın şimdilik. Hem daha kolay hem Android'in geliştirildiği dil olduğundan daha çok amaçlı.

Açıkçası gözümü korkuttunuz. Java o kadar zor mu? Peki kurs içeriğindeki Java bölümünü bitirip Java'ya odaklanmam lazım olduğunu mu öneriyorsunuz?

Reklam işleri var. Site ile uğraşmadan influcer yoluyla uygulama yapabilir veya girişim yapabilirsiniz. Tabii sermaye sıkıntısı olacağı için fiverr gibi platformlarda (ör; size özel uygulama yapıyorum) çalışabilirsiniz. Ancak acemi olmamalısınız.

Yani ne yapmam lazım? Şu an kafam karıştı. İş olanağı yok mu acemi olduğum için?

Son düzenleyen: Moderatör:
açıkcası gözümü korkuttunuz java o kadar zormu peki kurs içeriğindeki java bölümünü bitirip javaya odaklanmam lazım olduğunumu öneriyorsunuz
2 dili birden öğrenmek sizi sıkıntıya sokacaktır. O yüzden önce java öğrenin sonra "Ben javayı söktüm arkadaş" dedikten sonra kotline başlayın.

yani ne yapmam lazım şuan kafam karıştı iş olanağı yokmu acemi olduğum için
Demek istediğim kendinizi geliştire geliştire acemilikten çıkarmanız lazım. Sonra çalışmaya başlayabilirsiniz.

Android Studio değil de Java, Kotlin, Dart falan öğrenmek daha mantıklı gibi. Sonra bu dilleri Android Studio'da yazarak mobil uygulama yaparsınız😁

2 dili birden öğrenmek sizi sıkıntıya sokacaktır. O yüzden önce Java öğrenin sonra "ben Java'yı söktüm arkadaş" dedikten sonra Kotlin'e başlayın.

Demek istediğim kendinizi geliştire geliştire acemilikten çıkarmanız lazım. Sonra çalışmaya başlayabilirsiniz.

Harcadığım vakte değecek mi?

Peki kaç yasındasın, üniversite okudun mu, para kazanabiliyor musun?
18 Yaşındayım. Staj yapıyorum. Ben Python, C ve C# dilleri ile çalışıyorum. Masaüstü uygulamaları gibi şeyler yapıyorum. İstesem hemen müşteri bulabilirim. Tatilde 1 ayda 12000TL civarı para kazandım. Staj ve okulumdan dolayı iş yapamıyorum.

Android Studio değil de Java, Kotlin, dart falan öğrenmek daha mantıklı gibi. Sonra bu dilleri Android Studio'da yazarak mobil uygulama yaparsınız😁

Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler. Siz yazılımcı mısınız, harcadığım vakte değer mi sizce?

Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler. Siz yazılımcı mısınız, harcadığım vakte değer mi sizce?
Sayılır. Üst seviye Python ve C biliyorum. Orta seviye de C#. Piyasayı öğrendiğiniz zaman değer tabi. Bazı arkadaşlarım başını işten kaldırmıyor. Okulda 9.sınıf öğrencileri bile kazanıyor.

kursa devam ediyorum kolay gibi geldi bilgisyarla aram iyi diye sanırım peki öğrenip site açıp insanlara uygulama yapmam mümkün mü
Mümkün ama mantıklı değil. Tonla referans göstermeden, deneyimin olduğunu kanıtlamadan doğru düzgün para kazanamazsın, anca ölücülerle çalışabilirsin ki o da para kazandırmaz. 12. Sınıf olduğun için şimdilik sınavına çalış, üniversitede önünde 4 sene olacak. Bir sürü yan proje geliştirip referans gösterebileceğin uygulama yapman için gerekli zamana üniversitede sahip olacaksın, sınavını riske atmaya değmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı