Merhaba, Oma'nın resmi sayfasını paylaşıyorum öncelikle:
Latest News from Open Mobile Alliance (OMA)! October 2024 OMA LwM2M Specification Validation Event (SVE-42) Postponed to Q1 2025: STAY TUNED: More Details are Comming Soon! Following Up on the Previous Test Event! Specification Validation Event (SVE#41) Press Release We're thrilled to...
Omacp, open Mobile alliance tarafından tanımlanan bir protokoldür. Android uygulamalarının kullanıcı ayrıntıları manuel olarak yazma ihtiyacından kurtarmak için mobil operatörün APN'yi (internet, mms) yapılandırmasına izin vermek amaçlı omacp protokolünü kullanır. Genellikle operatör, kullanıcının yanlış APN'ye erişmeye çalıştığını bu sayede tespit edebilir (bu, ağ izlerinde görülebilir). Hatayı gördüklerinde, hatayı düzeltmek için omacp uygulamasını uzaktan çalıştırabilirler. Uygulama SMS ile tetiklenir. Kullanıcının yapılandırma değişikliklerini onaylaması gerekir. Otomatik olarak yapılmaz.
Quara'da yazılan bir metni çevirdim ve bu şekildeymiş, kendi sitelerinde de bayağı uzun anlatmışlar ne olduğunu. Virüs olduğunu şahsen zanetmiyorum. Anladığım kadarıyla genellikle bu uygulama cihaz üreticisi tarafından önceden yüklenmiş. Herhangi bir veri veya pil kullanmaması gerekiyor. Bu uygulama için yüksek kaynak kullanımı fark ederseniz eğer biraz şüphe uyandırabilir ancak (eğer bir virüs aynı adı kullanmadıysa tabii) bir sıkıntı çıkmayacaktır denebilir. Zaten görselde de yazıyor 1MB bile toplam kullanımı yok kablosuz üzerinde.