Android tarafında en kaliteli marka

Temelde farklılar sonuçta.
Harmony OS Android gibi Linux çekirdeği üzerine kurulu değil, bizzat Harmony OS'a özel yeni mikro çekirdek yazdılar/ürettiler.

Ayrıca pratikte Android değil :)
Alakası yok, böyle bir durum söz konusu değil. Yepyeni bir çekirdek kullanıyor HarmonyOS.
3EC35BAD-210A-41BB-88D5-90523A1A7642.png

@kcg Harmony, Linux’den daha farklı bir mimari yapı kullanıyor ve monolitik çekirdek yerine mikro çekirdek tasarımını tercih ediyor.

Her işletim sisteminde kernel(çekirdek) bulunur. Donanım, bellek yönetimi ve işlem yöntemi gibi temel fonksiyonları yerine getirir. Tüm çekirdekler bu işlevleri yerine getirir. Ancak, çalışma şekilleri birbirinden farklıdır.
Harmony OS tarafından kullanılan mikro çekirdek, çekirdekte nelerin çalıştığı konusunda oldukça seçici ve limitleyici.

Monolitik çekirdek ise seçici değildir. Bu duruma Linux üzerinden örnek verebiliriz. Linux, birçok yazılım ve sistemlerin işletim sistemi seviyesinde çalışmasına izin verir.

Mikro çekirdek tasarımları kasıtlı olarak sınırlandırıldığından dolayı genişletilmesi kolaydır. Aygıt sürücüsü gibi yeni bir sistem servisi eklemek için geliştiricinin çekirdeği tamamen değiştirmesini gerektirmez.

Ben bu şekilde biliyorum. Vikipedi her zaman doğru yazmaz.

Kalite yönünden Samsung.
F/P yönünden Xiaomi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı