Android telefon yerine iPhone 5s alınabilir mi?

Nedeni nedir? Uzun süre kullanacağım için seçimimi dikkatli yapmak istiyorum. Ablamda S5 var 5S'in S5'e göre artılarını bilmem gerek.

Eğer iPhone alırsanız destek bakımından 4 sene daha sıkıntı çıkmaz. iPhone 5S'in işlemcisi iPhone 6'nın işlemcisinden çok az bir miktar daha kötüdür bu sayede yükleyeceğiniz hiçbir uygulama oyun vs. en az 3 yıl daha kasma yapmaz. Android'deki gibi kasma problemi yaşamazsınız yani.

Ayrıca mayıs ayının sonunda aldım 5S'i 1300 TL'ye 2. Elden. Xperia Z2 ve Galaxy S5 arasında kalmıştım oysa ki. İyiki bunu seçmişim çok stabil. Tavsiye ederim pişman olmazsınız. Ancak sıfır alacaksanız bekleyip 6S almanız çok daha mantıklı olur.

Son olarak Tütkçe'yi kullanış biçiminiz çok hoşuma gitti. Tebrik ederim(y)
 
@lookatme Ben ileride oynayamazsın dedim zaten. Teknoloji o kadar hızlı ilerliyorki... Sen 10 mb lık oyunları pek ala oynayabilirsin ama Asphalt gibi GB boyutlarında oyunlar mevcut. Bunları oynaman biraz zor.

Bana kalırsa telefonda oyun oynanmaz zaten. En baba telefonun şarjı 1 gün gidiyor. Akşamı görsün diye dualar ediyoruz. Birde oyun oynarsan 2 saatle dolan sarj 3 saatte biter.

İphone güzel bir telefon ama 4 yıl kullanmak zorlayabilir. Nitekim garantisi bitecek ve sorunlar çıkaracaktır. O zaman da bir tamir parası bir telefon parası kadar tutabilir.

Samsung seven bir insan değilim ama S6 öneririm. 8 çekirdeğin 4 ü düşük frekans , 4'ü yüksek frekansta çalışıyor. Bu da sıradan uygulamalar için daha düşük frekanslı işlemcileri çalıştırarak enerji tasarrufu yapıyor. Kamerasını da denedim. Gerçekte harika. Ön kamerası bile birçok telefondan daha iyi çekiyor. Farkı ancak telefonu eline alınca anlarsın. Kablosuz şarj mevcut. Bataryası ölürse en fazla batarya alırsın. 3 GB ram'i var. 1 GB lı iphone ile kıyaslanamaz.

Alternatifler Nexus serisini alabilirsin. Fiyat performans ürünüdür. Kalitesinden kuşkun olmasın. Pür android ve güncellemeler ilk ona gelir. Yıl sonuna doğru Huawei Nexus çıkacak söylentileri var. Ama fiyat biraz pahalı olabilir.

Isınma problemi her telefonun sorunu. İphone ısınmıyor demesinler. Elimde iphone 5 var cayır cayır maşallah.

İphone özelleştirmek sıkıntılıdır. Dosya transferi falan meşakkatlidir.

Ben düşüncelerimi yazdım. Aynı fikirde olmayan arkadaşlar olabilir. Tabiki son kullanıcı olarak karar sizin.
@novalgin Niye özelleştirmek zor olsun ki? At bir jailbreak rahatına bak. Ayrıca benim pil konusunda şikayetim yok. 1450 mAh olmasına rağmen 2 gün çıkarttığı bile oluyor.

iPhone'da "RAM" kavramı çok önemli değildir! Tamam bazen oyunlardan attığı oluyor ram yüzünden ama Android cihazlar gibi iOS cihazlar ram'i sömürmez.

Garantiye gelecek olursak. Bence Apple şirketi garanti ve tamirde en iyi hizmeti veren şirkettir. Bir sorun çıktımı hemen sıfırını veriyorlar. iPhone'u kullanmazken (boştayken) benim 10-20 dk arası %1 şarj gidiyor. Pil konusunda iPhone'ları küçümsemeyelim. 3 yıl oldu 4. yılına girecek hala pilini değiştirmedim.

Isınma konusuna gelecek olursak. Acayip bir şekilde ısınıyor. Özellikle 3G kullanırken. Bence iPhone her konuda başarılı bir telefondur. Burada Fanboy'luk yapıyorum gibi gelebilir sizlere inanırmısınız bilemem açıkçası. Tabi performans olarak bir S6 gibi değil ama android arayüzü elbet bir gün şişiyor.

Güncellemelere gelecek olursak Samsung güncellemeler de o kadar bonkör davranmıyor. Örneğin S3'e Lollipop'a kadar destek sunması gerekti bence. Apple her telefonuna aynı anda veriyor güncellemeleri. 4S bile iOS 9'u kaldırırken S3'ün Lollipop'u destekleyememesi insanı hayrete düşürüyor ve düşünün ki S3 4S'ten daha iyi bir cihaz. Güncellemeler de yarı da kalmasını istemiyorsanız cihazınızın iPhone'a yönelmeniz en mantıklı seçim.
 
Son düzenleme:
1gb ram ile oyun oynayamazsın diyen insanlar daha hayatında eline iPhone almamış insanlardır. iPhone 6 kullanıyorum hiçbir soru yok. Arkada 2 tane oyun Açık ama o ikisini kapatmıyor. Veya interneti kapatmıyor. Diyorlar ya ramı temiz tutmak için arkadakileri kapatıyor diye. Şehir efsanesi.
 
Allaha şükür elimize İphone aldık. Merak etme :) iphone 6 zaten en son çıkan iphone. Ne bekliyordun ki :)
 
Ben ne dedim? 1 gb değil yada başka bir şey mi dedim? İphone ile oyun oynanmaz mi dedim? Yazdıklarımı okuyun Allah aşkına ve bana cevap vermeyin, benden alıntı yapmayın. Telefon alacak arkadaş kimse başkasına saldırmadan ona yardımcı olun. Bu konuya tekrar cevap yazmayacağım.
 
Konuyu biraz inceledim. 1 GB RAM ile ileride oyun oynamazsın denmiş. Öncelikle bu Android değil, iOS. İstediği donanım belli. Ayrıca iPhone için RAM konusu sorun olmaz. iPhone 4 2010 yılında falan çıktı ve halen daha bazı oyunları oynatabiliyor. Bu işletim sisteminin stabilitesinin ve donanımının yeterli olduğunun kanıtıdır.
 
Bazı oyunları oynatabiliyor olması artık donanımın yeterli gelmediğinin kanıtıdır. Stabilite ise apayrı bir konu. Kendi cümlelerinle kendini vurdun. :D
Mesele ios , android değil güzel kardeşim. Mesele daha yüksek donanıma sahip bir telefon alınmasının ileride de fayda sağlayacağını anlatıyorum.
Her neyse alana hayırlı olsun güle güle kullansın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı