Android telefona nasıl iOS kurulur?

• Konuyu başlatan 497322
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.363
Kilidi kırmak nasıl mumkun olmayabilir ki?

Nasıl yani CPU filan Android'te tekmi islem yapabiliyor onunla entegremi geliyor.

Evet, mesela Snapdrogan işlemciler için geliştirilmiş custom ROM'lar da Exynos vb. işlemciler için uyumsuzdur.

Direkt IOS olmaz ama işlemci markanıza uygun çok az güç tüketen lite bir custom ROM kurup, IOS launcher ile kullanabilirsin.

Ya da hiç uğraşma direkt IOS launcher indir.

İmkansız. CPU mimarisi uyuşmuyor.

Hocam bahsettiğiniz şey "ellerime ayakkabı giysem olur mu?" gibi bir şey.

İlle de iOS gibi gözüksün istiyorsanız. Gboard, iOS launcher, iOS lock screen, Control Center, X home ve Super Status Bar kurarak epey bir benzetebilirsiniz, ayrıca internette iOS görünümlü modlu instagram vb. şeyler de var araştırarak bulabilirsiniz.

30-40 sene sonra bir sürü uyumluluk ve kararlılık sorunlarıyla birlikte belki. O da belki. Günümüzde imkansız. Ayrıca böyle bir şeye neden gerek duydunuz o da ayrı bir soru şimdi. Normalde İos'tan Mac'ten Android'e Linux'a dönmeye çalışırlar siz tam tersini istiyorsunuz.

30-40 sene sonra bir sürü uyumluluk ve kararlılık sorunlarıyla birlikte belki. O da belki. Günümüzde imkansız. Ayrıca böyle bir şeye neden gerek duydunuz o da ayrı bir soru şimdi. Normalde İos'tan Mac'ten Android'e Linux'a dönmeye çalışırlar siz tam tersini istiyorsunuz.
Kesinlikle telefon kötü bir telefon da değil aynı cihaza sahibim arayüzü vs. gerçekten akıcı ve iyi bence macera aramamak gerek. :D

Keşke olsa öyle bir şey ancak imkansız. Nedeni ise hem iOS'in kapalı kaynak bir yazılım olması, yani iOS yazılımı Apple hariç kimsede yok, hem de iOS'in Android telefonlarda kullanılan ARM işlemci ile uyumlu olmaması. Sadece kendi cihazlarına ürettiği A15-A16 gibi işlemcilere uygun olarak hazırlıyor Apple. Umut verici bir şekilde uygulama, program önerenlere veya 10 yıl sonra belki olur gibi saçma sapan şeyler söyleyenlere de inanıp ümitlenmeyin boşuna. Tek kelimeyle imkansız bir şey Android telefonda iOS çalıştırmak.

Kilidi kırmak nasıl mumkun olmayabilir ki?

Nasıl yani CPU filan Android'te tekmi islem yapabiliyor onunla entegremi geliyor.

iOS'un ve Android'in donanımı kullanma şekli kendine özgü bu sebeple donanımsal kısıtlamalar da var. Yani iOS işletim sistemini Android için üretilen bir donanıma yazılımsal olarak atabilseniz bile birçok donanımı çalıştıramazsınız bir anlamı yok.

Siz işlemciden bahsettiğiniz için oradan örnek vereyim, iOS için kullanılan işlemci iOS ile çalışacak şekilde dizayn edilmiştir ve/veya optimize edilmiştir ve Android işletim sistemi o işlemciyi tam anlamıyla kullanamaz. Veya tersi de doğrudur bir Android cihazdaki işlemci Android'de en verimli şekilde çalışacak şekilde ayarlanmıştır ve üzerine iOS atmaya kalkarsanız işlemciyi kullanamazsınız. (Yani durum genel olarak böyle örnek olması için verdim, belki işlemciyi kullanmanın bir yolu vardır onu bildiğim için yazmadım ama genel olarak donanım ve yazılım birbiriyle çalışmak üzere optimize edilmiş oluyor onu anlatmaya çalışıyorum.)

İmkansız. CPU mimarisi uyuşmuyor.

Uyuşuyor aslında. iOS kapalı kaynak olduğu için port edilemez sadece.

Screenshot_20240105-150359_SoC-L~2.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı