Android telefonlara virüs bulaşır mı?

Özellikle Jailbreak yapılmış bir telefonu ciddi anlamda elime bile almak istemezdim. Root ve Jailbreak önemli derecede güvensiz geliyor bana.
Root; cihaza sahip olmak demek.
JailBreak; güvenlik açıklarını zorlamak demek.

O yüzden kullanılması faydalı şeyler. Root ile Google Play Store gibi gereksiz servis/uygulamalardan kurtulabiliyorum.
 
Özgürlüğü tatsanız elinizden bırakmazdınız.
Özgürlük derken? Ben eski cihazlarımı hep Jailbreaklı kullanıyordum zaten. Artık gereği yok. Abartmaya gerek yok. Daha özelleştirilebilir bir işletim sistemi isteseydim Jailbreak yapmak yerine Android'e geçerdim.
 
Bazı siteler ve APK dosyalarından bulaşabilir. Ama bazı siteler bilgisayarlarda başlatılan yazılımlar bulaştırabilir. Bazen ise siteler buraya giren kişilerin çoğunun mobil kullanarak girdiğini tespit edip ona göre yazılım bulaştırabilir. Bilgisayarda bulunan şeyler daha değerlidir. Yani bir adam böyle bir yazılım geliştiriyorsa çoğunlukla bilgisayar için yapar.
 
Özgürlük derken? Ben eski cihazlarımı hep Jailbreak'lı kullanıyordum zaten. Artık gereği yok. Abartmaya gerek yok. Daha özelleştirilebilir bir işletim sistemi isteseydim Jailbreak yapmak yerine Android'e geçerdim.

Xposed mesela. Xposed ile telefondaki her ayrıntıyı değiştirme imkanınız oluyor.
 
Bana göre sistemi zırt pırt değiştirmek sağlıklı değil hele Android'de hiç sağlıklı değil. İOS'u bu yüzden seviyorum işte. :)
Niye ki ? Resmi kurum/şirket/grup falan güvenilir işletim sistemi çıkartıyor ve sistemi güncel tutuyorlar. Şu an Samsung Galaxy S5, LOS'tan aylık güncelleme alıyorsa, bunun ne zararı görülebilir ?
 
Bulaşır, açık kaynaklı olduğundan iOS'a kıyasla virüsler daha fazla.

Ancak bu bütün Android telefonlar virüs kaynıyor demek değil. Play Protect var artık Play Store'un içine gömülü, test ettim küçük bir şüphede bile hemen engelliyor uygulamayı.

Ona bakarsan iOS cihazlara da virüs bulaşabiliyor mesela.
Nasıl test ettin? Bende edicem çünkü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı