Android telefonu Google'sızlaştırmak

cengover_ekin

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2020
Mesajlar
5.316
Makaleler
1
Çözümler
46
Merhaba arkadaşlar. Telefon Poco X3, Android 10, MIUI12. Bu telefonda bazı şeyler beni rahatsız etti, bu konuda sizlerin görüşlerine ihtiyaç duyuyorum. Eski telefonumda Google uygulamalarının çoğunu kaldırmış ya da pasif hale getirmiştim. Bunda bazılarını kaldıramadım.

Öncelikli aradığım şey; Chrome, Drive, Gmail, Google, Haritalar, Lens uygulamarını kaldıramadım. Bunların hiçbirini kullanmıyorum, kullanmayı da düşünmüyorum. Alternatif uygulamalar benim işlerimi görüyor. Bunları kaldırmanın yöntemini söylerseniz sevinirim. [Güncelleştirmeleri kaldır seçeneği var yalnızca]

Daha sonra da; Telefon, Kişiler ve Mesajlar uygulamaları. Bunlar da Google'nin. Henüz alternatif bulamadığım için kaldırmayı denemedim. Bu uygulamaların alternatifi, güvenli uygulamalar tavsiye edebilir misiniz?

Bir de belki de en önemlisi, bazı Google servisleri var, uygulama şeklinde değil ancak arkaplanda çalışıyor, onları nasıl kapatabilirim. Dün yanlışlıkla Google Asistan'ı açmasam farketmiyordum bile bunu. Zar zor kapattım(umarım) Google Asistanı. Ancak benim bilmediğim servisler de vardır muhakkak.

Diyeceksiniz ki "Telefon Android zaten, neyden kaçmaya çalışıyorsun?", elimden geldiğince uzaklaşmaya çalışıyorum. Verilerin hepsinin bir yere gitmesindense az az farklı yere gitmesini daha mantıklı buluyorum. @eraykilic ve @Griffin0 sizleri de bugün benzer bir konuda gördüm. Benzer dertleri ve isteklerimiz var. Hep beraber bu işin üstesinden gelebiliriz. Benzer istekleri olanları konuma bekliyorum. Hep beraber birbirimize faydalı olabiliriz.

Saygılarımla,
@cengover_ekin
 
Öncelikle onlar telefonla birlikte geliyor. ROM'un içine entegre. Kaldırmak için ROOT izniniz olması gerek. Google servislerini ROOT'la kaldıramazsınız. Onun yerine GAPPS olmayan bir ROM kurarsanız bütün Google saçmalıklarından kurtulursunuz.
 
Ne gibi riskleri var? Hiç yapmadım daha önce, pek bilgim yok.
Şöyle ki ROM kurmaktan daha risksiz ama Xiaomi gibi telefonlarda Bootloader kilidi bulunuyor. Eğer bunu açmadan herhangi dışarıdan bir müdahele yaparsanız cihaz Brick olur.
 

Geri
Yukarı