Android telefonun konumunun sürekli açık olması sıkıntı yaratır mı?

Açık kalmış olur ve şarj hızlı biter.

Şarjı çok fazla yemez.

Bir sorun olmaz. Bulunduğun konum Google servislerine falan kaydedilir hesabın çalınırsa riskli onun dışında pek bir zararı yok. Belki %1-2 şarj yer ama konum açık olsa bile 7/24 GPS sunucusuna bağlı kalmıyor sadece gerektiğinde bağlanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sürekli açık tutuyorum. Çok şarj da yemiyor.
 
Konumun acik kalmasi gizlilikle alakali bir sorun yaratabilir. Sarj konusunda Google'un cogu gereksiz servisi arka planda calisiyorken, konum sistemi onun yaninda bir hic.
 
GPS'in çok şarj yediğini nereden çıkarttınız? Ev içerisinde GPS bağlantısı kurmak zor olduğu için telefon gibi bir cihaz neden sürekli konum hizmetlerine bağlı kalsın? Böyle olmadığını kanıtlamamı isterseniz çok rahat kanıtlayabilirim. Konum kullanan herhangi bir uygulamaya girdiğinizde eğer cihaz konum hizmetlerine 7/24 bağlı kalıyorsa anında olduğunuz konum yüksek doğruluklu olarak çıkacaktır. Eğer konum hizmetine bağlı değilse ilk başta konumunuz gözükmeyecek sonra olduğunuz bölgenin birkaç km etrafında daire çıkacak (ki bu konum doğruluğu düşük olduğu anlamına gelir) bundan birkaç saniye sonra konum doğruluğu birkaç metreye çıkacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konumun acik kalmasi gizlilikle alakali bir sorun yaratabilir. Şarj konusunda Google'un cogu gereksiz servisi arka planda calisiyorken, konum sistemi onun yaninda bir hiç.
Gizlilik ile ne gibi bir sorun yaratabilir ki? Tüm bilgilerimiz internette panel denen icadın içinde satılıyor zaten. Gizlilik isteyen internet kullanmayacak bu kadar basit. Benim de 7/24 konumum açık durumda şarja fazla etkisini görmedim.
 

Geri
Yukarı