Rehber Android telefonunuzun hızını katlayın!

2- Root atılması kök dizinine erişimi açıcağı için normal kullanıcılara tavsiye edilmez.
Android işletim sistemi sizin sandığınızın aksine, alt tarafında bir sistem daha içeriyor. Root yetkisi cihazın her türlü ayarlarına karışabileceğiniz anlamına gelmiyor. Yani kök dizindeki her şeyi değiştiremezsiniz. Örneğin cihaz açıkken disk bölümlemelerini ayarlayamazsınız. Bunun için cihazın Bootloader modunda terminaline bağlanmanız gerekli.
Kısacası en yetkili kullanıcı burada terminal. Daha sonra içinde sınırlandırılmış olan Root, onun da sınırlandırılmış hali normal kullanıcı olmakta.

Bunları biliyoruz. Root erişimi güvenli değildir. Hiçbir şekilde. Cihaz her türlü saldırıya açmış olursun. Yani bunları söylemeniz root u daha güvenilir yapmıyor. Ben Magisk kullanıyorum, "tapjacking" koruması olmasına rağmen çok dikkat ediyorum.

Cihaz root erişimi durumunda tamamen ele geçirilemez. Chroot ile size istemeseniz bile bu yetki zaten verilmiyor. Bir kişinin sızabilmesi durumunda sadece telefonda kullandığınız bilgileri ele geçirebilir veya bilgi toplayabilir, cihazınızın tamamını değil.
Cihazda kaynağını, dağıtımcısını ve kodlarını bilmediğiniz yazılımları kullanmadığınız/yüklemediğiniz/çalıştırmadığınız sürece bir riske girmezsiniz.
Bana kalırsa güvenlik endişeniz yersiz.

Bu bir risk zaten, ben bundan bahsediyorum.

Endişe değil, dikkat ediyorum.

Sızan kişi rootsuz da aynı bilgileri alabilir su komutu sizin izninizde olmadan çalışmaz yani ne yaptığınızı bilen bir kullanıcı iseniz root çok faydalı oluyor.

Sızan kişi rootsuz da aynı bilgileri alabilir su komutu sizin izninizde olmadan çalışmaz yani ne yaptığınızı bilen bir kullanıcı iseniz root çok faydalı oluyor.
Root ile ne yapılabilir hocam ? Ben BootAnimation değiştirmiştim bir program sayesinde birde güç yerini değiştirmiştim başka ne yapılabilir ?

Root ile ne yapılabilir hocam? Ben bootanimation değiştirmiştim bir program sayesinde bir de güç yerini değiştirmiştim başka ne yapılabilir?

Sisteminizin dosyalarını değiştirebilirsiniz, oynama yapabilirsiniz en basitinden mesela. Oyunlarda hile yapabilirsiniz.

Hocam ısim yanlış diyor. Bir de telefonunuz Samsung mu? Xiaomi'lerden anlıyorum ben Samsung ise cihazınız yardımcı olamam .

Elimde hem Samsung hem Xiaomi cihaz var. Ve adımların, yöntemlerin değişiklik göstereceğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…