Android TV Box Beelink M8 Sorunları

Baki YILMAZ

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar selam. Sitede medya playerlar yada HTPC ve ya TV box vs. adi altinda bir baslik bulamadigim icin (nacizane gosrusum olmali, bende bulamamis olabilirim) buraya yazayim dedim. Hatta yaptiysam ozur dilerim. Beelink M8 adinda (yarisi kirmizi olan) bir android tv box aldim bir sure once. Cihaz donanim ozellikleri bakimindan cok cok basarili ancak bazi sikintilarimda yok degil. Maddeler halinde siralayip yardim ya da yonlendirmelerinizi rica ederim.

55_G_1396294330742.jpg

1. Kendi arayuzunden mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama menulerde dolasirken biraz kasilma mevcut. Bu beni rahatsiz ediyor.

2. Cihaz acikken uzerinde mavi led yaniyor. Standby iken kirmizi ancak kirmizi iken kendiliginden bazen mavi oldugunu goruyorum. 20-30 saniye sonra tekrar kirmiziya geciyor. Neden?

3. Cihaz standby ikende takili olan harici HDD isigi yaniyor. Yani hdd calismaya devam ediyor. Bu HDD'nin orta vadede zarar gormesine veya omrunun kisalmasina neden olabilir. Standby da herseyin durmasi gerekmez mi?

4. Cihazi fisten cekip tekrar actigim her sefere "android yeni surume geciliyor" uyarisi vererek basliyor ve yanlis tespit etmediysem zaten guncelledigi kurulu programlari tekrar guncelliyor. Sanki elektrik baglantisi her gidip geldiginde sanki reset atiyor. Neden?

5. Root yapmak istedim. Yada guncellemek istedim. Sitesinde verilen "firmware update" bilgi, belge ve yazilimlarindan hic bisey anlamadim. Bu husustada yardim bekliyorum. Hatta en cok bu hususta cunku bahsettigim tum sorunlari cozumu bu noktada olabilir.

6. Heyecanla Xbmc dunyasina adim atacam diye sevindim ama tum ayarlamalari yapmama ragmen videolarda ses ile goruntude senkron sorunu var. Daha bir film bile izleyemedim. Videonun baslangicinda olmuyor ama sardirinca yada bir sure izleyince basliyor. Ayarlari kurcaladim ama nafile. Sonra farkettim ki ayni sorun bsplayerda da mevcut. Yani anladigim problem xbmc de degil.

Son olarak kisaca ifade etmek gerekirse yazilimsal bir sorun var. Yardimlarinizi bekliyorum. Cihazin resmi sayfasini ve resmini paylasiyorum. Simdiden tesekkur ederim.
M8_TV BOX_Products_Shenzhen Azw Technology Co., Ltd.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Optimize edilmemiş cihazlarda olur bu sorun genelde. Cihaza yazılım yapan firmanın cihazı iyi optimize etmesi gerek.
  2. Yine yazılımsal sorun. Kararlı bir çalışma sergilemiyor yani.
  3. Bu da bir başka sorun ve çözülmesi gerekir. Sabit disk dediğiniz gibi sürekli motor döndürürse bozulabilir.
  4. Bu donanımsal bir sorun olabilir. Bu tür sorunlar genelde Firmware güncellemesi ile düzelir.
  5. Bu tür ürünlerde güncelleme genelde indirilen dosyanın sd karta atılması ile olur. Sitesi kağnı gibi ama biraz uğraştan sonra güncelleme kılavuzunun linkini buldum: Instructions Downloads_Downloads_Shenzhen Azw Technology Co., Ltd. Buradan ikinci sayfaya geçebilirsen belki güncelleme rehberini bulabilirsin.
  6. Güncelleme yapabiliyorsanız bu sorunları çözmeli. Yine de çözülmezse iade edin.

Bu arada firmanın sistesi dünya çapında 2,232,538. sırada. Yani berbat ötesi. Bu ürünü nasıl ve nereden buldunuz bilmiyorum ama tek kelime ile hurdaya para vermişsiniz.

Biraz gec oldu kusura bakmayin. Ilginize tesekkur ederim. Pek rahatlatan bir mesaj olmasada ozellikle su bolum beni guldursede cihazi biran once elden cikarmam gerektigi fikrini iyice pekistirdi "Yani berbatötesi. Bu ürünü nasıl ve nereden buldunuz bilmiyorum ama tek kelime ile hurdaya para vermişsiniz.". Herzaman oldugu gibi sempatik ve acik sozlu uslubunuza hayraniz Bu arada almayi dusunurseniz size ozel biseyler olur. Neyse saka bitarafa sanirim sizin topladiginiz multimedya bilgisayarlari dusunmek daha akillica olacak. Bu arada femtopat nedemek. Cahilligimi mazur gorun lutfen ama fem kismi female cagristirdi. Degistiremezmiyiz ? :) Tekrar tesekkur ederim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı