Aslında Apple da iyi ama Avrupa ülkelerinde pahalı. Mesela iPhone SE 300 dolarken Türkiye'de 5.300 TL o da yaklaşık 680 dolar oluyor. Üzerine vergiler biniyor vs. Türkiye fiyatı 2 katına çıkıyor. Tabii bu zamanda Android telefon almak bile zorlaştı o ayrı.Standart bir özellik değil. Standart kullanıcı standart dışı seçenekleri önemsemez.
Ben Android kullanıyorum ama IOS da kullansam ne avantajıma bir şey olur, ne de dezavantaj olarak bir şey olur. Verdiğim paranın karşılığını hangi ürün/marka veriyorsa onu tercih ederim. Apple ürünleri F/P kavramından uzak olduğu için tercihim şu anlık Android.
Öncelikle Jailbreak eğer güvenli kaynaklardan Tweak indirirsen sorun çıkarmıyor. Ayrıca her iki sistemde de bilmediğin şeyler yüklersen tabii ki virüs girer ve güvensizlik oluşur. İOS'ta Custom Rom gibi olaylar olmayabilir. Ama Tweakler ile cihazını özelleştirebiliyorsun en azından. Ayrıca illegal bir şey değil. Ama 2020 yılındayız ve artık İOS çok gelişti. Jailbreak'te bulunan çoğu özellik eklendiği için artık çok bir mantığı kalmadı. Neyse isteyen istediğini kullanır bize ne hocam. Ben mesela Android kullanmam. Çünkü alışkın değilim ve yazılım desteği beni memnun etmiyor. Para verip 2 yıl sonra güncelleme alamayacaksam ne yapayım böyle sistemi.Android'de de root var. Android'deki root doğal bir olayken iOS'teki jailbreak bir güvenlik açığı ve riskli. Zaten açığın kapatıldığı modellere de yapılmıyor. Yani burada jailbreaki öne sürerek iOS açık demek komik. Android, Linux çekirdeğini kullanıyor ve AOSP diye bir açık kaynak projesi var. Bir sürü özelleştirilmiş ROM ve özelleştirilmiş recovery var. Bunları iOS'te yapamazsın.
Sınırlanmak istemiyorsan Android, stabillik istiyorsan iOS. IOS'ta müzik sitelerinden müzik indiremezsin mesela fakat Android'de indirebilirsin.
Hocam onun çözümü de basit. 3UTools adında bir uygulama var. İTunes'dan çok daha iyi. İndiriyorsun bilgisayardan müziğini. 3UTools ile uğraşmadan atıyorsun telefona. İTunes ile o konularda bin takla atıyordum.Müzik yüklemeyecek kadar da olmasın arkadaş bu ne.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.