Android'de kendi kendini çalıştırabilecek dosya uzantısı var mı?

marilynbytes

Attopat
Daha fazla  
Telefonuma bilmedigim bir siteden otomatik bir dosya indirildi. Uzantisini bilmiyorum. Viruslu bir dosya oldugunu dusunuyorum. Dosyayi acmadan sildim. Ben calistirmadikca, dosyayi acmadikca bir zarari olmayacagini soyluyolarlar. Android telefonda kendi kendini calistirabilecek bir dosya uzantisi var mi ? Manuel kullanim gerektirmeyen? Chrome tarayici uzerinden indirdi dosyayi. Dosya adini Chrome.APK seklinde gosteriyordu bildirimde. Ama asıl dosya adi baskaydi goremedim tam. Bir uzanti yazmıyordu. Yardimci olabilir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
@marilynbytes hocam bu mesajı gördüğümde mentalim rahattı ve mesaj yazabildim yoksa cevap veremeyecektim. Hocam ıt elemanı dahi yanlış biliyorken herkesin yanlış bilmesi artık normal karşılıyorum.

Şunu anlayamadim buyuk bir gemi yapim sirketinin IT, siber guvenlik sorumlusu nasıl bunu bilemeyecek kadar alanında yetkin olmaz? Alayli egitim alarak ve belli ki meraklisi olarak siz biliyorken bunu, halihazirda IT sorumlusu biri bunu nasıl bilemez?

@marilynbytes buna cevap verebilmek için bu yüzden resmi mezuniyet bölümünü ve hangi üniversiteden mezun olduğunu sordum.

Anliyorum fakat kendisi bu bilgiyi bile bilmiyorsa sirketin IT sorumlusu kadrosunda işi ne? Bu kadar basit bir bilgiyi bile bilmeyen biri devlete gemi satan bir gemi yapım şirketinin nasıl siber guvenligini sagliyor? Bunu aklim alamadi.

@batuhan demir yıldız Üyemiz bazen Google sonuçlarında bile karşımıza çıkan iki üç siteye hızlı hızlı yönlendirip en sonunda fake bir indirme linki aracılığıyla "chrome.apk" dosyası indiği için korkmuş. Bundan pegasus bulaşıyorsa başta ben olmak üzere pek çok Google kullanıcısının başı dertte.

Telefona virüs mü bulaştı?

Bu konuya bir göz atar mısınız?
Bakacağım.

@Sakuya Izayoi baktım. Chome.apk'nın hepimizin karşılaştığı sıradan virüs olduğunu tespit etmek için bizim karşılaştığımızla arkadaşın karşılaştığı virüs dosyasının SHA karşılaştırmasını yapmak gerek. Hepimizin karşılaştığı virüs diye varsayıyorum. Sıkıntı yok bu virüste..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı