Android'de Tencent ve Baidu dosyaları nedir?

Berna.a

Hectopat
Daha fazla  
Geçenlerde telefonumda tencent ve baidu adında dosyalar gördüm. İnternette virüs olduğu yazıyor. Burada açılmış bir kaç konu buldum. Genelde bilgisayara bulaştığını okudum. Benim android telefonuma bulaştı. Aynı virüs mü PC'ye bulaşanla ? Ya da virüs mü nedir bunlar?
Eğer virüsse ne yapabilir en fazla telefonuma bu virüsler? Galeriyi dosyalari fotoğrafları alabilir mi? Tencent ve baidu virüsün adı mı oluyor?
Teşekkürler.

Tencent/MicroMsg /.. (Açılmayan bir şey )
Böyleydi hatırladğım kadarıyla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tencent ve Baidu Çince uygulamalardır. Telefona antivirüs yazılımı kurdu isen onun dosyalarıdır. Bir zararı yoktur.

Kontrol amaçlıda telefonunu tarattırabilirsin.

Savungan'ı buradan indirin.
Antivirus for Android-Savungan - Google Play'de Android Uygulamaları

Ardından veritabanı güncellemesini yapın. Settings üzerinden Real-Time Protection, Include SD Card ve Cloud Scan butonlarına tik işareti kurun. Ardından taramayı başlatın.

Mıller'in de benim de kullanıcılara laf anlatamadığımızdan internetteki saçma kişilerin yorumlarına mağruz kalıyorsunuz :)
Büyük ihtimal yüklediğiniz farklı bir uygulamanın yanında reklamlardan tıkladığınız Tercent AV'yi indirmiş olmanız lazım. Yüklü olan uygulamalardan bulup kaldırabilirsiniz. Kaldırdıktan sonra yine de kontrol için ilk Malwarebyte android sürümü ile tarama yaparsanız daha yararlı olur.

Teknoloji konusuna baya yabancıyım aslında. Biraz araştırma yaptım, genelde Tencent ve Baidu ayrı ayrı bulaşmış başkalarının sistemlerine. Benim sanırım birlikte bulaştı. Bunların herhangi bir antivirus programlarını da yüklemedim. Birkaç ay önce kardeşim OG Youtube yükledı. Bir bu var başka yerden yüklenen. Kardeşim kendine de indirdi ama onda bu dosyalar yok. Dosyaları da sildim tarattım şuan sıkıntı gözükmüyor. Ama aklıma takıldı işte, aylardır telefonumdaymış bilgilerimi dosyalarımı alabilmiş mıdır diye.

Youtube'da falan Baidu Tencent Çin virusleri kaldırma diye videolar da vardı. Bendeki de virustür çünkü Çinlilerin herhangi bir programını yüklemedim. Bir ara şarjım çabuk bitiyordu ama aklıma gelmemişti hiç. Birkaç gün sürdü normale dönmüştü diye hatırlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube'da falan Baidu Tencent Çin virusleri kaldırma diye videolar da vardı.
Youtube veya internette her gördüğünüze inanmayın. Artık çocuklar bile bilinçsiz videolar yapıyor.
Bendeki de virustür çünkü Çinlilerin herhangi bir programını yüklemedim. Bir ara şarjım çabuk bitiyordu ama aklıma gelmemişti hiç.
Virüs değil, sizin yüklediğinizi zaten söylemiyoruz. Farklı bir program veya sayfanın reklamına tıklayıp siz görmeden arka planda kurulmuştur. O şekilde Çin menşeli AV'ye sahip olmuş oluyorsun :) O yüzden şarj daha çabuk bitme olayı yaşıyordun arka planda taramalar yaptığından. Telefon açılışını dahi etkilediğini farketmemişsindir.
Dediğim şekilde kaldırdı isen sorun yok.

Anladım ama uygulama yuklenmemiş bakmıştım sadece dosya vardı. Yukarda program yazmışım ama android telefon olduğu için uygulama . Uygulama olarak tencent yada baiduya ait bi uygulama yuklu değil .. acaba apk olarak arka planda kalmış olabilir mi.. Sadece dosyalarımda klasorlerı vardı uygulama yoktu.

Son düzenleme:
Sadece dosyalarımda klasorlerı vardı uygulama yoktu.
Kaldırmış olabilirsiniz. Dosyaları artık olarak kalabilir ve bu çoğu uygulamada olabiliyor. Şuan dediğim AV ile tarama yaptığınızda birşeuy çıkmıyorsa, Çin AV'leri de çalışır vaziyette değilse birşey yapmana gerek yok.

Yok kaldırsam hatırlardım. Şimdi hatırlıyorum iki hafta önce virüs taraması yapmıştım o zaman virüs çıkmıştı temizle secenegine tıklamıştım. Otesini berisini dusunmemiştim iki gün önce bu dosyaları görünce ona bagdaştırdım . Tencent baidu yüzde yüz Av mi diyorsunuz, aynı isimle sürülmüş bir virüs de olamaz mı? Saçma bir soru sorduysam affola bu konulardan pek anlamıyorum. merak.. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı