Android'de zararlılar nasıl temizlenir?

zltzllt

Hectopat
Merhaba, yardımınıza ihtiyacım var.

Normalde Kaspersky kullanıyorum. Geçen diğer antivirüsleri de (Dr.Web, AVG ve ESET) denedim. Kaspersky bir şey bulmamıştı. Dr.Web ise 2 tane zararlı buldu.

Çıkan zararlılar:

Android.Downloader.853.Origin.
Android.Downloader.3784.

Ne yapmalıyım?

Evet bu konudan bahsediyordum. Sorun olmaz dedikleri için bir şey de yapmamıştım.
Ben güvenmiyorum bu virüse. Eski gibi gözüküyor aynısı olmasa da. Kısacası bunun önem verilmesi gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yine de ben bir Akil hocamı etiketleyeyim. Belki görür de yardımcı olur. @24099

@zltzllt konuyla ilgili sağlıklı verilere ihtiyaç var. Telefonunuz yanınızda olduğu zaman çözümleri uygulamayı deneyin, aksi halde tavsiyeler havada kalacak, bir faydası olmayacak.

1. Adım:
VirusTotal üzerinde zararlı dosyayı analiz ettirin, çıkan sonucu link olarak bizimle paylaşın.

2. Adım:
Birinci adımı uygulayamıyorsanız, VirusTotal veya ESET MS uygulamasını indirip tarama yaptırın. ESET>Antivirus>Ayarlar kısmından tüm fonksiyonları etkinleştirin ki PUP, PUA cinsinden zararlıları da bulabilsin. Taramayı da "derinlemesine" olarak ayarlayın.

Virustotal uygulaması:

ESET MS uygulaması:

Alternatif:
Ayrıca Dr. Web tarafından algılanan zararlıları kaldırmayı da deneyebilirsiniz.

Not:
Bu konu hakkında size en iyi bilgiyi Android ve güvenlik üzerinde uzmanlaşmış bir kişi verebilir. Forumdaki kişiler sadece antivirus önermekle yetinir, çünkü kimsenin bu konuda tam anlamıyla bilgisi yoktur.

Ben güvenmiyorum bu virüse. Eski gibi gözüküyor aynısı olmasa da. Kısacası bunun önem verilmesi gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yine de ben bir akil hocamı etiketleyeyim. Belki görür de yardımcı olur.@24099

Telefonum şu an elimde. Az önce dr Web'e baktım da aynı virüsleri buldu yine. Aynı 2 zararlı diyor ama onları temizlemek için root istiyor. Dr web harici bunları bulan yok.

Telefonum şu an elimde. Az önce Dr. Web'e baktım da aynı virüsleri buldu yine. Aynı 2 zararlı diyor ama onları temizlemek için root istiyor. Dr. Web harici bunları bulan yok.
Gerçekten bir virüs olsaydı diğer antivirüsler de veritabanlarına eklerlerdi diye düşünüyorum. Çünkü birkaç ay geçti bu ortaya çıkalı.

Cihaz modeli nedir?
Birkaç yerde daha tartışılmış bu şey.
Virüs aracı olduğunu söyleyen de var; benzer şekilde başka uygulamaları yüklemek için kullanıldığını söyleyen de.
Bu durumda ben olsam silmek isterdim o virüsü. Dr. Web de root istiyorsa root yetkisi kazandırıp sildirebiliriz.

Cihaz modeli nedir?
Birkaç yerde daha tartışılmış bu şey.
Virüs aracı olduğunu söyleyen de var; benzer şekilde başka uygulamaları yüklemek için kullanıldığını söyleyen de.
Bu durumda ben olsam silmek isterdim o virüsü. Dr. Web de root istiyorsa root yetkisi kazandırıp sildirebiliriz.
Cihazım TT175.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı