Android'ten IOS'a geçiş izlenimi

Telefotosuz dandik kameraları, 60 Hz fosil panelleri, telefonun tek arabirimi olmasına rağmen 20 yıllık arabirimle gelen anakartları yıllarca pazarladı Apple. Pro modelleri ben seviyorum zaten, ama Pro modellerin olması base IPhone'ların dandik olması gerçeğini değiştirmiyor kusura bakma.

Fosil panelden kastığın nedir? Aynı teknolojiyi kullanıyor Pro ile. Hz olayı 17 ile çözülecek bu konuda hak veriyorum ama beni etkilemiyor. Evde 60 Hz iPad var telefonum 120 Hz benim gözüm alışık takılmıyorum. İşte bak bakış açısı bunlar ama Hz konusunda haklısın. Bunun dışında USB ile telefoto Basic modelde çok önemli olmadığını hatta özellikle USB teknolojisinin hiç önemli olmadığını düşünüyorum.

Fosil panelden kastığın nedir? Aynı teknolojiyi kullanıyor Pro ile. Hz olayı 17 ile çözülecek bu konuda hak veriyorum ama beni etkilemiyor. Evde 60 Hz iPad var telefonum 120 Hz benim gözüm alışık takılmıyorum. İşte bak bakış açısı bunlar ama Hz konusunda haklısın. Bunun dışında USB ile telefoto Basic modelde çok önemli olmadığını hatta özellikle USB teknolojisinin hiç önemli olmadığını düşünüyorum.
60 HZ fosil evet.

USB çok önemli, görüntü aktarımında ve veri aktarımında 2.0 şuan çok çuvallar.

Telefotonun önemi yok mu 😃😃

Selamlar, 10 yıllık Android kullanıcısıyım ve S22 cihazımdan iPhone 13'e 1 hafta önce geçiş yaptım. Geçiş yapmayı düşünen arkadaşlar için ilk izlenimlerimi sunmak isterim.

-Pil, şarj.

İlk negatif yönü net olarak pil sorunudur, yoğun kullanıyorsanız net olarak günde en az 2 kere şarja takmak zorundasınız. Bu yönde çok daha kötü herhangi bir denk Android telefona göre.

-İşletim sistemi, arayüz:

İlk hissettiğim pozitif yönü de kesinlikle bu, 60 Hz olmasına rağmen çok akıcı geliyor, çok hızlı ve çok basit. İnsanlar bunu söylediğinde Android'i savunmak için dalga geçiyordum ama günlük kullanımda çok şey değiştiriyor. Bence çok çok çok daha pratik ve hiç karmaşık değil. (daha önce iOS cihaz kullanmadım)

-Asistan

Aramalar için Google asistan son 1 yıldırda Gemini kullanıyordum… Siri ikisini de tokatlar, ne olursa olsun normal bir kullanıcı olarak Siri çok daha iyi Android asistanlarına kıyasla.

-Sıcaklık, donma kasma.

Oyun olarak sadece eFootball oynuyorum, S22 cihazımda 2 maç sonra ısınıyordu ve kasmaya başlıyordu ama iPhone 13'te 5-6 maç oynamama rağmen hiçbir ısınma kasma olmadı ama pili sömürüyor dediğim gibi Android'e göre en negatif yönü batarya.

-Son

1 haftalık deneyimlerim böyle, Android savunmak için deneyimlemediğim IOS'a salladığım günleri geride bıraktım gibi. Eğer batarya mevzusunu dert etmezseniz geçmenizi kesinlikle öneririm.
Valla Android kullanıcıysım doğuştan bu yana. 3 Ay önce 15 proya geçiş yaptım. Batarya ve işletim sistemi kısıtlamaları harici her yönden muazzam ios. Bir daha android geçeceğimi düşünmüyorum

Valla Android kullanıcıysım doğuştan bu yana. 3 Ay önce 15 proya geçiş yaptım. Batarya ve işletim sistemi kısıtlamaları harici her yönden muazzam ios. Bir daha android geçeceğimi düşünmüyorum
Hangi Android cihazdan gectiginizi ogrenebilir miyim?

Arkadaşın ne kullandığı umurumda bile değil ben sohbetin başından beri telefonumu söylemedim bile. O önce geldi gördüğün gibi S24 kullanıyorum işte Plus almam falan, bana ne arkadaşım.

Adam Pro model telefon satacak tabii onları koyacak. Apple, Android'lerden ayrı olarak değerlendiriliyor. Kendi içerisindeki iPhone'ları ile kıyaslanıyor. O yüzden adam Pro'ya güncel bir teknoloji koyarken, Basic modele hali ile düşük koyuyor. Ayrıca ben telefonumu bilgisayara bağlayan birisi değilim bunlar beni etkilemiyor. (düz model kullanmıyorum.)

Mesaj yazmışım sanırım bir hata olmuş tekrar yazayım:
Öncelikle siz de mesajlarınızdan IOS'un Android'den daha başarılı olduğunu bir tekim söylemişsiniz zaten bu yüzden iPhone daha çok tercih ediliyor.
2-ben IPhone'un bataryası farklı gibi bir şey söylemedim, siz de o arkadaş gibi biraz dediğim şeyleri yanlış anlıyorsunuz galiba. Ben orada IPhone'da iOS olduğu için ve parçaların buna göre hazırlandığı için daha az mAh yüksek verimlilik ile diğer telefonlar ile aynı gidiyor, ihtiyaç yok demek istemiştim.
3- ben hiçbir Android telefona zamanla yavaşlıyor gibi bir şey söylemedim, her cihaz belli bir zaman sonra belli bir yavaşlama yaşayabilir, fakat arkadaş orada hemen kasan S10 var mı diye atladı o yüzden öyle bir şey anlık söylemiştim.
Evet benim kullandigim cihaz seni ilgilendirmez dogru. Ki orada kullandigim cihazi soyleme sebebime gidip bakar misin? Kendimden bahsederek benim gibi tercihte bulunan insanlar oldugundan soz etmisim. Amacim kullandigim cihazi ogrenmen degil. Hangi cihazi kullandigini da soyleyip ona gore ornek verebilirsin kullandigin cihaz senin gibi beni de ilgilendirmiyor. Sadece kullandigin cihaz uzerinden tercihlerinden bahsedebilirsin ki bu da normal zaten.

Samsung'un satislarina bakabilirsiniz S serisi arasindan en cok satan cihaz S24 Ultra. S24 modelinde 120 Hz ekran ve telefoto kamera bulunuyor ama S24 Ultra hala en cok satan telefon. Samsung araya cok daha az fark koymasina ragmen duz modeller daha az satiliyor. Samsung bunu basariyorsa Apple gibi bir marka da basarabilir. En azindan 120 Hz koyabilir. Satislardan daha cok amacin kâr oldugunu dusunuyorum. Apple telefonlardan cok ciddi miktarda kâr elde ediyor. Ekrani 120 Hz yapmasi durumunda ya da telefoto ekledigi zaman bu oran dogal olarak dusecek.

Son düzenleme:

Evet benim kullandigim cihaz seni ilgilendirmez dogru. Ki orada kullandigim cihazi soyleme sebebime gidip bakar misin? Kendimden bahsederek benim gibi tercihte bulunan insanlar oldugundan soz etmisim. Amacim kullandigim cihazi ogrenmen degil. Hangi cihazi kullandigini da soyleyip ona gore ornek verebilirsin kullandığın cihaz senin gibi beni de ilgilendirmiyor. Sadece kullandığın cihaz uzerinden tercihlerinden bahsedebilirsin ki bu da normal zaten.

Samsung'un satislarina bakabilirsiniz s serisi arasindan en cok satan cihaz S24 Ultra. S24 modelinde 120 Hz ekran ve telefoto kamera bulunuyor ama S24 Ultra hala en cok satan telefon. Samsung araya cok daha az fark koymasina ragmen duz modeller daha az satiliyor. Samsung bunu basariyorsa Apple gibi bir marka da basarabilir. En azindan 120 Hz koyabilir. Satislardan daha cok amacin kâr oldugunu dusunuyorum. Apple telefonlardan cok ciddi miktarda kâr elde ediyor. Ekrani 120 Hz yapmasi durumunda ya da telefoto ekledigi zaman bu oran dogal olarak dusecek.

Tamam da imzama bakarsan gibi cümle kuruyorsun, bu normal değil. Bu arada ben senin imzana hala bakmadım. İmzanda başka şeyler yazıyorsa görmedim.

Evet benim kullandigim cihaz seni ilgilendirmez dogru. Ki orada kullandigim cihazi soyleme sebebime gidip bakar misin? Kendimden bahsederek benim gibi tercihte bulunan insanlar oldugundan soz etmisim. Amacim kullandigim cihazi ogrenmen degil. Hangi cihazi kullandigini da soyleyip ona gore ornek verebilirsin kullandigin cihaz senin gibi beni de ilgilendirmiyor. Sadece kullandigin cihaz uzerinden tercihlerinden bahsedebilirsin ki bu da normal zaten.

Samsung'un satislarina bakabilirsiniz S serisi arasindan en cok satan cihaz S24 Ultra. S24 modelinde 120 Hz ekran ve telefoto kamera bulunuyor ama S24 Ultra hala en cok satan telefon. Samsung araya cok daha az fark koymasina ragmen duz modeller daha az satiliyor. Samsung bunu basariyorsa Apple gibi bir marka da basarabilir. En azindan 120 Hz koyabilir. Satislardan daha cok amacin kâr oldugunu dusunuyorum. Apple telefonlardan cok ciddi miktarda kâr elde ediyor. Ekrani 120 Hz yapmasi durumunda ya da telefoto ekledigi zaman bu oran dogal olarak dusecek.
S20 den geçtim snapdragon ama 2.5 yıl kullanımda kasma oluyodu hafif

Evet benim kullandigim cihaz seni ilgilendirmez dogru. Ki orada kullandigim cihazi soyleme sebebime gidip bakar misin? Kendimden bahsederek benim gibi tercihte bulunan insanlar oldugundan soz etmisim. Amacim kullandigim cihazi ogrenmen degil. Hangi cihazi kullandigini da soyleyip ona gore ornek verebilirsin kullandığın cihaz senin gibi beni de ilgilendirmiyor. Sadece kullandığın cihaz uzerinden tercihlerinden bahsedebilirsin ki bu da normal zaten.

Samsung'un satislarina bakabilirsiniz s serisi arasindan en cok satan cihaz S24 Ultra. S24 modelinde 120 Hz ekran ve telefoto kamera bulunuyor ama S24 Ultra hala en cok satan telefon. Samsung araya cok daha az fark koymasina ragmen duz modeller daha az satiliyor. Samsung bunu basariyorsa Apple gibi bir marka da basarabilir. En azindan 120 Hz koyabilir. Satislardan daha cok amacin kâr oldugunu dusunuyorum. Apple telefonlardan cok ciddi miktarda kâr elde ediyor. Ekrani 120 Hz yapmasi durumunda ya da telefoto ekledigi zaman bu oran dogal olarak dusecek.

Siz olaya sadece kar olarak bakıyorsanız artık Samsung'un Apple'dan aşağı kalır yanı yok hatta cihazlarda downgrade bile yapıyor artık. Mesela S23 ultrada 10X telefoto varken bunu 5X ama 50 megapixel yaptık dediler baktık sonuçlara S23 Ultra daha güzel. Ayrıyeten ne olursa olsun şu anda dünyada en çok kar eden şirket  demek ki halen 60Hz i sorun etmeyen bir kitle var. S24 Ultra, Z fold 5, 15 Pro Max, 15 Pro, 16 Pro Max kullanmış biri olarak yapıyorum bu yorumu.

Siz olaya sadece kar olarak bakıyorsanız artık Samsung'un Apple'dan aşağı kalır yanı yok hatta cihazlarda downgrade bile yapıyor artık. Mesela S23 ultrada 10X telefoto varken bunu 5X ama 50 megapixel yaptık dediler baktık sonuçlara S23 Ultra daha güzel. Ayrıyeten ne olursa olsun şu anda dünyada en çok kar eden şirket  demek ki halen 60Hz i sorun etmeyen bir kitle var. S24 Ultra, Z fold 5, 15 Pro Max, 15 Pro, 16 Pro Max kullanmış biri olarak yapıyorum bu yorumu.
S24 Ultra 5X telefoto kamerasi daha hos goruntuler ortaya sunuyor. Testlere bakabilirsiniz. Ki ben Samsung icin de ayni seyi soyledim diye hatirliyorum. Ikisi de neredeyse gelistirme yapmadan yeni cihazlarini duyuruyor. S25 serisi M14 Amoled yerine M13 kullanacak diyorlar mesela iPhone M14 kullanmasina ragmen. S22'den beri ayni sensorleri kullaniyorlar. Evet ISP ve yazilimla gelistirme yapiyorlar ama rakiplerinden gerideler. Ornegin S24 UWB desteklemiyor ama S24 Plus bu destege sahip. Ha bu belki cihazlari ayırmak icindir bilemem. Samsung ve Apple'ın ikisi de kâr amaciyla kullanicilarla dalga geciyor. 60 Hz telefonlarin hala satiliyor olmasi da bunun savunulacagi anlamina gelmiyor. 60000 TL'ye satilan bir cihazin 60 Hz olmasini kimse savunamaz mantikli bir aciklamasi yok bunun. 60 Hz disinda iPhone 16 guzel telefon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı