Anduin OS nedir?

Tema haricinde olayı yok ve tema için asla tabandan uzak dağıtıma yönelmek mantıklı değil. Örneğin Linux Mint gibi Ubuntu'yu çok fazla modlayarak hatta kendi uygulamalarını ekleyerek yapılan dağıtımlara geçilebilir ama kullanıcı tarafından teması yapılabilecek anduin OS, Zorin OS gibi dağıtımlara geçilmez. Kullanmak mantıklı değil çünkü hem sürdürülebilirlik hem de stabilite konusunda garanti sunamazlar ımmutable distrolar bile. Kullanılmaz. Aynı temayı sen de yapabilirsin, 5 dakikalık iş o da internetin yavaşsa.

Ben katılmıyorum stabilite olarak söyledikleriniz yanlış Zorin OS stabilite olarak en iyi işletim sistemlerinden biri kararlılığı çok iyi anduin OS gelince henüz kullanmadım ama öğrendiğim kadarıyla Zorin OS göre daha güncel kernel ve performans sunuyor yani bu iki işletim sistemini kullanmak Arch tabanlı kullanmaktan daha iyi gibi duruyor özellikle stabil, kararlı, uzun vadeli ve Windows'tan yeni geçenler için oldukta iyi ve diğerlerine göre daha mantıklı Windows yeni geçmek isteyenlere ve Linux ile yeni tanışmak isteyenlere önerim Anduin OS, Zorin OS gibi sistemler olurdu.

Tema haricinde olayı yok ve tema için asla tabandan uzak dağıtıma yönelmek mantıklı değil. Örneğin Linux Mint gibi Ubuntu'yu çok fazla modlayarak hatta kendi uygulamalarını ekleyerek yapılan dağıtımlara geçilebilir ama kullanıcı tarafından teması yapılabilecek Anduin OS, Zorin OS gibi dağıtımlara geçilmez. Kullanmak mantıklı değil çünkü hem sürdürülebilirlik hem de stabilite konusunda garanti sunamazlar Immutable distrolar bile. Kullanılmaz. Aynı temayı sen de yapabilirsin, 5 dakikalık iş o da internetin yavaşsa.
Ben baktım hocam. Dediklerinize katılmakla birlikte oldukça beğendim. Çünkü temiz bir dağıtım ve sitelerinde de telemetri olmadığını üstüne basa basa belirtmişler. Linux Mint ve Zorin OS'in aksine içinde gereksiz ofis yazılımları falan yüklü gelmiyor. Daha sade ve minimal buldum. Zaten ISO dosyası boyutundan anlaşılıyor. 1.8 GB boyutuyla neredeyse onların yarısı kadar. KDE neon 2.7 GB, Linux Mint 2.8 GB, Zorin OS 3.5 GB boyutunda.

Son düzenleme:
Zorin OS stabilite olarak en iyi işletim sistemlerinden biri.

Öğrendiğim kadarıyla Zorin OS göre daha güncel kernel ve performans sunuyor yani bu iki işletim sistemini kullanmak Arch tabanlı kullanmaktan daha iyi gibi duruyor.

Ne? Zorin'i ciddi ciddi övüyorsun. Temalanmış GNOME'u hem de, Ubuntu tabanlı olmasını bile geçiyorum. 😳
Arch tabanı hakkında da bir bilginin olmaması üzücü, seni stabilitenin en yüksek olduğu Arch tabanlı Manjaro'ya davet ediyorum. Sen önce forumda adı duyulmuş ve sevilmeyen 2 distroyu bir karşılaştır bakalım. Manjaro sevilmese bile şu an çoğu distrodan daha iyi durumda. Minimal ISO'daki tek bloatı 2 tane DE ile geliyor olması, onu da bir zahmet Pamac'tan kaldır.

@926914 AnduinOS ve temalanmış diğer dağıtımlar Linux öğreniminizde kötü bir etki yaratacaktır. Kaldı ki bu dağıtım tek bir kişi tarafından geliştiriliyor, hata alırsanız o hatanın yamalanması uzun sürecektir.

Pop_os'a gelirsek, tam olarak başlangıç dostu diyemem ama alternatiflerine nazaran (Zorin OS özellikle) daha iyidir. Şu anlık hedefleri Cosmic'i daha iyi hale getirmek olduklarından cosmic dışındaki masaüstü ortamlarında kararsızlıklar yaşanabilir. Ancak cosmic şu anki hali ile yeterli durumda, günlük kullanımda çok absürt bir şey yaşatmayacal kıvama geldi.

Konu içinde Draguer OS'i de sormuşsunuz. "Oyuncular için" etiketine sahip hiçbir işletim sistemini önermeyiz. İster Windows isterse de Linux dağıtımı olsun. Hâli hazırda kendinizin kurarak öğrenebileceğiniz şeyi hazır sunup öğrenme hazzından sizi alıkoyarlar. Oyun oynamayı çok istiyorsanız Windows kullanın.

Yalnız ben Linux Mint'e de karşıyım. Ne kötü bir dağıtım hâline geldi geçtiğimiz 1 yıl içerisinde. Artık Cinnamon'a Wayland getirdikleri için distro ağırlaştı demem de yetmiyor. Sistemin kendisi bug tarlası olmuş durumda. KDE Neon her türlü daha iyi bu dağıtımdan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı