Gamer OS nedir?

Cyberpunk'ın Linux desteği var mı? Steam'de göremedim.

GamerOS güzelmiş bu arada, eline sağlık rehber için.
Wine'ın üstüne inşa edilen Proton ile oynanıyor. (Bakınız: ProtonDB)

Sanırım ProtonDB ile oynuyor.
ProtonDB hangi oyunların çalışıp çalışmadığını gösteren bir site, aracın adı Proton. Özelleştirilmiş bir Wine.
Steam OS'un daha gelişmişi ve fazla kaynak kullanımı gerektirmeyen Gamer OS, kurulum bittiğinden tıpkı bir konsol gibi sadece Steam'i başlatır.
Steam'ın tam ekran modunu biliyoruz. Bir oyun konsolu gibidir.
Chris Tech Titus'un yorumu şu anlık oyun oynamak için konsollara para vermemeniz yönündedir.
Çünkü Steam OS gibi bir Xfce veya başka bir masaüstü ortamı yok. Haliyle birçok hizmet veya işlemde olmayacağı için;
Disk, RAM, CPU, GPU kaynaklarını boşa kullanılmayacak.

Buradan şu algı çıkmasın: "2 GB RAM'li bilgisayarım, hiçbir oyun kasmaz bla bla."

Cyberpunk 2077'yi Gamer Os'ta oynayan Chris Tech Titus;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gamer OS (indirme ve talimat linki);
GamerOS | The definitive couch gaming experience (gamer-os.github.io)
Arch tabanlı sanırsam.
Kurulum videosu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada ben deneyemedim. Kuramadım bir türlü. Tüm diski falan sildim birkaç kes. Ulaşabilirseniz terminale, kaynaklarınızın performansını arttıran bazı yararlı şeylerin linklerini atıyorum.
Performansı ile yüzleri güldürten özel proton (sürümü 5.21 ge);
Releases · GloriousEggroll/proton-ge-custom · GitHub
Proton 5.21 ile Dark Souls 3'ü, Windows 10'dan akıcı oynadım gerçekten de.

Chris Tech Titus Ultimate Game Guide;
The Ultimate Linux Gaming Guide – Chris Titus Tech

Şunu ekleyim: "Çok havalı".

Bence gerek yok. Normal bir dağıtıma Steam Proton kurularak oynanabiliyor zaten.
Ayrıca DistroTube, Luke Smith, Wolfgang's Channel kanalları Chris Titus Tech'den çok daha iyi bence.

Wine'ın üstüne inşa edilen Proton ile oynanıyor. (Bakınız: ProtonDB)

ProtonDB hangi oyunların çalışıp çalışmadığını gösteren bir site, aracın adı Proton. Özelleştirilmiş bir Wine.

Bence gerek yok. Normal bir dağıtıma Steam Proton kurularak oynanabiliyor zaten.
Ayrıca DistroTube, Luke Smith, Wolfgang's Channel kanalları Chris Titus Tech'den çok daha iyi bence.
Anlamadığım kadarıyla. Bu yazılımda bir masaüstü ortamı yok. Doğrudan oyunlara yönelik kullanıyor işlemcisini.

Son düzenleme:
Onların Linux videoları daha detaylı, Chris daha çok her işletim sistemi ve son kullanıcıya hitap eden videolar çekiyor.
Ben daha çok seviyorum.
İnsanları bilgilendiren her yayıncı güzeldir.
Lutris kullanabilirsin, neredeyse tüm dağıtımlarda kurulabiliyor.
Lutris kullanırsak wine ardından geliyor kanka ister istemez. Bunun eksisi şu Wine ile uygulama başlatırsak arkaplanda;
explorer.exe
svhost.exe
svhost.exe

gibi bir sürü uygulama çalışıyor. Lutris ile "Kill all wine" gibi bir şey olsa bile, bazen yine de bu işlemler arka planda kaynak tüketiyor.

Proton Wine tabanlı da olsa böyle bir durum görmedim ben.
O yüzden Proton daha sağlıklı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı