blamenvidia
Hectopat
- Makaleler
- 3
Wine'ın üstüne inşa edilen Proton ile oynanıyor. (Bakınız: ProtonDB)Cyberpunk'ın Linux desteği var mı? Steam'de göremedim.
GamerOS güzelmiş bu arada, eline sağlık rehber için.
ProtonDB hangi oyunların çalışıp çalışmadığını gösteren bir site, aracın adı Proton. Özelleştirilmiş bir Wine.Sanırım ProtonDB ile oynuyor.
Steam OS'un daha gelişmişi ve fazla kaynak kullanımı gerektirmeyen Gamer OS, kurulum bittiğinden tıpkı bir konsol gibi sadece Steam'i başlatır.
Steam'ın tam ekran modunu biliyoruz. Bir oyun konsolu gibidir.
Chris Tech Titus'un yorumu şu anlık oyun oynamak için konsollara para vermemeniz yönündedir.
Çünkü Steam OS gibi bir Xfce veya başka bir masaüstü ortamı yok. Haliyle birçok hizmet veya işlemde olmayacağı için;
Disk, RAM, CPU, GPU kaynaklarını boşa kullanılmayacak.
Buradan şu algı çıkmasın: "2 GB RAM'li bilgisayarım, hiçbir oyun kasmaz bla bla."
Cyberpunk 2077'yi Gamer Os'ta oynayan Chris Tech Titus;
Gamer OS (indirme ve talimat linki);
GamerOS | The definitive couch gaming experience (gamer-os.github.io)
Arch tabanlı sanırsam.
Kurulum videosu;
Bu arada ben deneyemedim. Kuramadım bir türlü. Tüm diski falan sildim birkaç kes. Ulaşabilirseniz terminale, kaynaklarınızın performansını arttıran bazı yararlı şeylerin linklerini atıyorum.
Performansı ile yüzleri güldürten özel proton (sürümü 5.21 ge);
Releases · GloriousEggroll/proton-ge-custom · GitHub
Proton 5.21 ile Dark Souls 3'ü, Windows 10'dan akıcı oynadım gerçekten de.
Chris Tech Titus Ultimate Game Guide;
The Ultimate Linux Gaming Guide – Chris Titus Tech
Şunu ekleyim: "Çok havalı".
Bence gerek yok. Normal bir dağıtıma Steam Proton kurularak oynanabiliyor zaten.
Ayrıca DistroTube, Luke Smith, Wolfgang's Channel kanalları Chris Titus Tech'den çok daha iyi bence.