Ani FPS düşmesi Ryzen 5 2600 GTX 1050 Ti OC

• Konuyu başlatan Jilet
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 893

Jilet

Hectopat
Yer
Niğde / Merkez
Daha fazla  
Arkadaşlar ani FPS düşmesi ve drop ani bir şekilde, sürekli. Droplar kasma etkisi yaratıyor ve çoğu 1 sn altında iken çoğu 10 15 sn kalıyor. Sebebi neden olabilir?

Sıcaklık değerleri normal.

İşlemci ağırlıklı kullanımda %80 %90’da Max 60C.
Ekran kartının oyun içinde 60A geldiğini hiç görmedim.

Sistem bileşenleri;

Anakart: ASUS TUF B450PLUS Gaming.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 1050 Ti 4 GB.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: 8 GB 2400MHz 1X G.Skill ripjawsv.
HDD: 1TB WD Blue 7200RPM.
SSD (yok)

Bilgisayarıma sağ tıkla> özellikler> gelişmiş sistem ayarları > performans> Gelişmiş> Sanal bellek kısmından değiştire tıklayın ve özel boyutu seçerek başlangıç ve en büyük boyutu 8192 yapın, bilgisayarı yeniden başlatın sorun düzelir.

Ram yükseltmesi yaparsan iyi olur ve eğer hdd'inde sorun varsa drop oluyor olabilir. Ayrıca windows güncellemesi yapmıyorsan ondan da kaynaklanıyor olabilir. Ben bilgisayarı aldığımdan beri windows 10 1803de kullanıyordum. 2-3 ay once 1909 a güncelleyince fps artışı olmuştu gözle görülebilir seviyede ve fps daha stabil olmuştu. Bilgisayardaki çöp dosyaları temizlemiyorsan da bundan kaynaklanıyor olabilir.

RX570-580 olabilirdi aynen.
Ekran kartında AMD'den yana değilim :( Kısmet olursa 1 2aya RTX 2060 almayı planlıyorum
HDD kaynaklı olabilir.Sistem normal drop yapmaması lazım.
Samsung 970 Evo almayı planlıyorum cyi ona kurucam yüksek ihtimalle windows ile oyunlar aynı diskte olduğu için yapıyor
Arkadaşlar şöyle özetleyeyim tekrardan 2 Oyun oynuyorum çok ağır olarak Forza Horizon 4 ve Fivem
Arkada uygulama olarak Forza oynarken opera açık youtubeden müzik dinliyorum alt+tab yaptığımda ram kullanımı %80 %90 larda oluyor. Fivem ise çok farklı normal Gta 5'te hiçbirşey yokken Fivem oynadığımda sanki tost makinesinde oynuyorum gibi çok gıcık bir kasma donma sorunu ile başbaşa kalıyorum.
Bilgisayarıma sağ tıkla> özellikler> gelişmiş sistem ayarları > performans> Gelişmiş> Sanal bellek kısmından değiştire tıklayın ve özel boyutu seçerek başlangıç ve en büyük boyutu 8192 yapın, bilgisayarı yeniden başlatın sorun düzelir.
Bunu yapmamdaki temel sebep ne bende 13bin küsürde ki yüksekte durması tavsiye ediliyor.
Ram yükseltmesi yaparsan iyi olur ve eğer hdd'inde sorun varsa drop oluyor olabilir. Ayrıca windows güncellemesi yapmıyorsan ondan da kaynaklanıyor olabilir. Ben bilgisayarı aldığımdan beri windows 10 1803de kullanıyordum. 2-3 ay once 1909 a güncelleyince fps artışı olmuştu gözle görülebilir seviyede ve fps daha stabil olmuştu. Bilgisayardaki çöp dosyaları temizlemiyorsan da bundan kaynaklanıyor olabilir.
Güncelemeleri geciktirmeden günü birlik yaparım zaten.
Oyunlardaki grafikleriniz ne durumda?
Optimum ayarları kullanıyorum :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı