Animasyon yapımı ve video edit işleri için işlemci mi yoksa ekran kartı mı daha önemli?

Halil5412

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar. Ben bir laptop almayı planlıyorum ve bu laptop ile 2D animasyon ve Adobe Premier Pro kullanarak ortalama seviyede video edit işleri yapmak istiyorum. Ancak bütçe aşırı yüksek olmadığı için baktığım laptoplarda işlemci iyi olsa ekran kartı düşük kalıyor veya tam tersi. Yani birinden feragat etmeliyim. Bu yüzden size soruyorum: Bu işler için işlemci mi daha önemli yoksa ekran kartı mı? Yoksa ikisi de olmazsa olmaz mı?

Animasyonlarsa efektleri ne kadar kullanacaginiz, animasyonlarinizin uzunlugu ne kadar olacagi, ne kadar surede yapacaginiz bu konunun cevabini belirler. Ayrica bu tur Adobe programlari icin dizustu bilgisayarlari pek tercih etmem. Render almak icin daha cok RAM gerekiyor, edit ve animasyonlari hizlica ve kasmadan yapmak icin islemci gerekiyor, efektleri daha ayrintili yapmak icin ekran karti gerekiyor. Ayrica Premiere Pro'da VR Effects gibi bazi efektler iyi bir ekran karti istiyor. Kisacasi, ikisinin de iyi olmasi gerek

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı