Animasyon yapma programı önerisi

Stark3535

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben sürekli internetten after effects, cinema 4d gibi programları öğrenmeye çalışıyorum baya bir şey de öğrendim, yapıyorum ufak tefek şeyler. Böyle şeylere çok ilgim var, grafik ile ilgili animasyon gibi ve bunla ilgili Youtube kanalı açmak istiyorum ve büyük animasyonlar yapmak istiyorum, size soracağım soru bu. Hani bilirsiniz mesela Minecraft animasyonu gibi veya başka bir oyun öyle büyük animasyonlar hangi programla yapılıyor ve yapmak zor mudur? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Yapmak zordur ama hevesliysen ve gerçekten uğraşırsan öğrenirsin. Öğrendikten sonra da uzun saatler çalışma gerektirir. Pek çok program ile bu iş yapılabilir, sana tavsiyem Tr3d sitesindeki başlangıç derslerine bir göz atman. Bir kaç tanesinin linkini ben göndereyim sana.

Hangi yazılımı seçmeliyim- bölüm 1 (Tutorial) 3D Temel Dersler
Hangi 3D yazılımını seçmeliyim - bölüm 2 , nereden (Tutorial) 3D Temel Dersler
3D programını kullanmaya Nereden Başlamalıyım (Tutorial) 3D Temel Dersler

C4d daha çok 60 fps değilde, daha düşük parametreler kullandirir. Ve aynen arkadaşın dediği gibi, minecraft kullanır blender gibi profesyonel isen maya sana yeter. Ama degil sen c4d kullan derim.

Merhaba arkadaşlar, ben sürekli internetten after effects, cinema 4d gibi programları öğrenmeye çalışıyorum baya bir şey de öğrendim, yapıyorum ufak tefek şeyler. Böyle şeylere çok ilgim var, grafik ile ilgili animasyon gibi ve bunla ilgili Youtube kanalı açmak istiyorum ve büyük animasyonlar yapmak istiyorum, size soracağım soru bu. Hani bilirsiniz mesela Minecraft animasyonu gibi veya başka bir oyun öyle büyük animasyonlar hangi programla yapılıyor ve yapmak zor mudur? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Youtube'a Alan Becker yazıp Animation vs Animator 4 behind the scenes adlı videoyu bul orada hangi programı kullandığını görürsün. Tabi ki sorunda dediğin gibi animasyon yapmak ciddi derecede zordur ve çok zaman alır. Alan Becker, 4. animasyon videosu için 11 ay uğraştığını söylemişti. Ama zamanını almayıp sana program tavsiyesi olarak şu programı tavsiye ediyorum: Adobe Animate CC. 3D animasyon olmasını istiyorsan Blender kullan. Blender ücretsiz ama bir o kadar da profesyonellik gerektiriyor.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, ben sürekli internetten After Effects, cinema 4D gibi programları öğrenmeye çalışıyorum bayağı bir şey de öğrendim, yapıyorum ufak tefek şeyler. Böyle şeylere çok ilgim var, grafik ile ilgili animasyon gibi ve bunla ilgili YouTube kanalı açmak istiyorum ve büyük animasyonlar yapmak istiyorum, size soracağım soru bu. Hani bilirsiniz mesela Minecraft animasyonu gibi veya başka bir oyun öyle büyük animasyonlar hangi programla yapılıyor ve yapmak zor mudur? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Hocam benim aklımda 3 bilindik animasyon programı var.

Pivot Animatör (Çubuk Adam odaklı)

Mine-Imator (Minecraft animasyonları için yapılmış program.)

Plotagon (Kendisine ait hazır model ve hazır animasyonlara odaklıdır)

Bir de bonus olarak VSDC Free Video Editor önereyim.
Animasyonun üstüne konuşma balonu vs. gibi özelliklere sahip Edit programı kullanmak iyi olabilir.
Blender ücretsiz ama bir o kadar da profesyonellik gerektiriyor.
O program o dezavantajla kalmıyor üstüne güçlü sistem istiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı