1) Matrix'i izleseydin kırmızı hap ile mavi hap arasındaki farkı bu şekilde anlatmazdın ama izlemediğini belirtmişsin, izleyince ne demek istediğimi anlayacaksın.
2) "Anime" olarak belirttiğin şey zaten "Çizgi dizi". Sonuç olarak ikisi de dizi. İkisi de fantastik ögeler barındırabilen yada ikisi de gerçek hayatı barındırabilen yapay ortamlar. Kısaca ikisi de dizi olduğu için anketin bir önemi yok.
Benim şahsi cevabıma gelecek olursak, ben kendi gerçekliğimde yaşamayı tercih ederim. Bir başkası için ise bana göre yapay olan yer onun kendi gerçekliği ise, onun orada yaşamayı tercih etmesine olan saygım ise sonsuzdur.
Dipnot: Anime izlemeye sanırım yeni başlamışsın veya MyAnimeList hesabını yeni doldurmaya başlamışsın. Her iki durumda da çok fazla Ecchi içerikli yapım izlemiş gibi duruyorsun. Tavsiyem biraz daha Life of Slice animelere odaklanman. Anime dünyasında sadece sapıklık içeren yapımlar yok. Güzel bir başlangıç olması açısından "Kimi no Na wa (Your Name), Sangatsu no Lion (March comes in like a lion), Shigatsu wa Kimi no Uso (Your Lie in April)" üçlüsünü izlemeni tavsiye ederim. Bu bahsettiklerimin üçüde Netflix Türkiye'den erişilebilir durumdalar. Ama sen istersen fansub çevirisi ile de izleyebilirsin.