Animeyi bıraktırmak

Seveni çok ama bence gereksiz abartılıyor.
Animelerin türleri var. Bu türler dizilerinki gibi değil. Meselan shounen animeyi sen sevmezsin ben severim diyelim. Dizilerde ya da filmlerde bu şekilde bir sınıflandırma yok. Ayrıca Japonların shounen animelerini izleyen birisi olarak bana motivasyon verdiği için izliyorum. Animeler bu konuda çoğu eserden daha iyi. İzlediğim her shounen animede bir işi eğer çok çaba sarfedersen başarabilirsin şeklinde mesajlar veriliyor. Mesela Naruto izliyorken öncesinde Naruto güçsüz yeteneklerini bilmiyor ve doğuştan zeki de değil. Hani zeki ama çalışmıyor derler ya, Naruto hem zeki değil hem de çalışmıyor. Ama sonradan çaba sarfederek ninjalıkta ustalaşmaya başlıyor. Doğuştan zeki bir ninja olan Sasuke'ye yavaş yavaş yetişiyor ve yeteneklerini keşfettikçe aslında doğuştan zeki olmasa da farklı yetenekleri olduğunu görüyor. Bu yeteneklerle en iyi olmaya giden serüvenini izliyoruz. Ve her bölümde istisnasız bu şekilde mesajlar veriliyor. Bu mesajlar da her şey için motivasyon verebilecek mesajlar. Mesela badminton oynuyorsan Naruto gibi bir salak çok çalışarak yaptıysa ben de yaparım diyorsun. Onun yaptıklarını her gün izledikçe daha çok şevkleniyorsun falan. Oysaki Netflixteki saçma Amerikan dizilerinde bunun gibi motivasyon vermeyi geçtim çoğu zaman düzgün bir mesaj bile yok. Yani araştırmadan abartılıyor demeyin bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı