Ankara'da üniversite okumanın öğrenci için aylık masrafı nasıl olur?

Peki orada kiralar ve giderler nasıl hocam, hem çalışıp hem de kendini biri orada yaşayıp geçindirebilir mi?

2024-2025 eğitim öğretim yılında 8k'dan aşağı ev bulamazsın.

Aynen.

Peki orada kiralar ve giderler nasıl hocam, hem çalışıp hem de kendini biri orada yaşayıp geçindirebilir mi?

Hocam ortalama kiraya 10-15 arası derim ben. Binanın yaşı, muhiti vs iyi olsun diyorsanız. Eğer asgari ücret alacaksanız ve aileniz de yardımcı olacaksa geçinebilrisiniz. Ama ev arkadaşı bulursanız çok rahat edersiniz.

Ankara da o fiyatlara 1+1 bulmak imkansız. Ücra semtlere bakmanız gerekiyor. Ya da 1 veya 2 kişi ev arkadaşı bulmak lazım. Ben 2013 yılında Ankara'da öğrenciyken 1, 5-2K harcıyordum. Oda ortalama bir harcamayla.

Çok kararsızım hocam, daha gitmeye zaman var; ama araştırmak istedim Ankara'da işler nasıl diye. Ona göre karar vereceğim. Pek de 3000 TL'ye kira bulunabileceğini düşünemiyorum nedense.

Hocam sizce haftada 1-2 kez sosyaleşmeye çıkan birinin masrafı nasıl olur?

Çok kararsızım hocam, daha gitmeye zaman var; ama araştırmak istedim Ankara'da işler nasıl diye. Ona göre karar vereceğim. Pek de 3000 TL'ye kira bulunabileceğini düşünemiyorum nedense.
Hocam bulursunuz ama semt abilerinin olduğu mahalleler olur. 5-6k civarlarında lokasyonu güzel olan öğrenciye uygun 1+0'lar mevcut.

4k' ya bile koca Ankara'da 2 tane ev var sahibinden de.

Fiyat öğrenmek istiyorsan okumak istediğin üniversitenin muhitinden ev bak internetten ve giderek uzak mahallelere doğru açıl. Az çok fiyat bilgisi oturur kafanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…