Ankara'da yaşanır mı?

30 yıldır yaşıyorum soğuktan ölen görmedim. Ankara'nın ayazı meşhurdur ama bunu diyen Sivas'ı görmemiştir. Ankara'da yaşanır mı, neden yaşanmasın? Bir ucundan biri ucu 2 saat trafik iş çıkışları hariç neredeyse yok. Yeşil yok diyen arkadaşlar Ankarayı görmemiş, gezmemiştir. İmkan var mı dersen, ne manada onu anlamadım. Ama mülteci sorunu her yerde olduğu gibi Ankarada da var. Ama şunu söylemeden edemeyeceğim deniz olan bir yerden Ankara'ya gelen bir kimseden iyi bir yorum duymadım.

YouTube'dan öğrencilerin videolarını izledim ve pek çoğu ulaşımdan ve yurt sorunundan yakınıyor. KYK dışında özel yurtda yok gibi. Üniversitenin yakınında yurt varsa giderimde yok gibide. Okulun çevresinde özel yurt var mı?

Üniversite zamanlarımda yaşanabilir şehirdi. Mülteci akını ve geçen yılların ardından şimdiki durum nedir bilmiyorum. Kış aylarında soğuktan şikayet ettiğimi hatırlamıyorum, İzmir'de kış aylarında tişörtle dışarı çıkan biri olarak orada uzun kollu ince bir gömlek ve ince ceket ile kışları rahat geçirdim.

Yerleşim olmayan tepeler boş, çirkin görünüyor ama yerleşim yerlerinin içi çoğu şehirden daha iyi ağaçlandırılmış durumdaydı bence.

Hocan zaten soğuk bir şehirde yaşıyorum çok fazla etkileneceğimi sanmam fakat hep denize kıyısı olan şehirlerde yaşamak istemişimdir. Neyse, şu an Ankara mantıklı geliyorda aybü düşündürücü.

Bilmiyorum dostum. Şu an Ankara'da olsam gidip bakınırdım, sorardım etrafa ama değilim ne yazık ki

Soğuğa alışırım diyorsan olabilir. Ama üniversite hayatın için çıkıp gezdiğin zaman beton harici bir şey göreceğin bir yer seçersen daha iyi olur bence. Tabii en önemlisi gittiğin üniversite burada. Bu bahsettiklerimiz tamamen ikinci planda olmalı.

Ben doğma büyüme Ankara'dayım. Çubuğa her gün gidip gelmek işkence. Bende AYBÜ'de okuyorum ama benim fakültem Etlikte. Mühendislik ve yabancı diller fakültesi Etlikte. Orası da çok merkezi bir yer. Çubuktan yurttan gelen arkadaşlarıma sorduğumda 1- 1,5 saat yol sürüyor o da Çubuktan Sıhhiye'ye. Eğer Ulus Sıhhiye Kızılay civarı yurtta kalmazsan 2 vesait yapman gerekir. O da en az +30 dakika demek. Daha da kötüsü eğer EGO'ya binmeyip özel halk otobüsüne binersen o daha da yavaş gider. Ego şoförleri boş yolda basıyor.

Soğuk konusuna gelirsek öyle çok çok soğuk havalar nadir oluyor. Soğuk olması sıkıntı değil ayaz sıkıntı. Köşe döndüğünde mevsim değişebiliyor. Dışarıdan gelen arkadaşlarım burası soğuk diyor lakin ben alışkınım. Ayrıyeten yüksek kesimler daha soğuk. Ben yüksek kesimde oturuyorum sabah kalktığımda oturduğum yerde kar olur ama etlikte karın zerresi olmaz. Günlük güneşlik olur. Herhalde betonlaşmanın etkisi.

Ağaç konusu ise şöyle; eski yerleşim yerleri genelde ağaçlık. Yeni yerleşim yerleri öyle değil. Klasik rant kafası.

Memleketin tinercisi yetmezmiş gibi bir de başımıza mülteciler çıktı. Sana açık açık söyleyeyim, ben akşam vakitlerinde sokakta yürümekten korkar oldum. Herhalde bu konu sadece Ankara için geçerli değil. Ama kekosu çok.

Son olarak ana kampüsün uzaklığı hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. AYBÜ yeni bir okul. ODTÜ, Hacettepe ilk kurulduğunda uzaktı ve şehir dışındaydı. Şimdi şehrin içindeler.

Neresinde oturacağına bağlı tamamen. Misal ben dikmen tarafında oturuyorum ve genel olarak sakin güzel bir yer ayrıca ulaşım anlamında gayet rahat. Ancak gidip keçiörende ufuk tepede falan oturursan hem ulaşım hem de muhtemelen kötü bir mahalleye düşeceğinden yaşanmaz bir hal bile alabilir.

Başka bir yer bulun hocam. Benim imkanım olsa 1 dakika durmam Ankara'da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…