Ankastre kablo bağlantısı

canobr

Hectopat
Daha fazla  
Turknet kullanicisiyim yaklaşık 1 haftadır internetim yok. Bugun telekomdan gelip ankastrede sorun olduğunu bildirmisler bana da elektrikçi cagirın dendi. Fakat bunu ben nasıl baglayabilirim? Renkler olsun bağlama şekli olsun yardima ihtiyacim var. Fotoğraf ekledim. Burada 2 tane siyah kablo var biri benim evimden gelen ve digeri ankastrede baglamam gereken. Ankastrede diğer daireler de bu sekilde kablolar uzerinden hat aliyor ama dedigim gibi ben hangi renkleri nasil ne sekilde birbirine baglamaliyim?

IMG-20181011-WA0000.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin evinden gelen kabloyu bulup onu çakman lazım buradan kim kimin kablosu bilemeyiz dairelerin kablolarında etiket olması lazım ve kabloları çakmak için krone bıçağı alman gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selamlar. Ben evden geleni de buldum fakat şöyle birşey var ki ilk kez bir ankastrede hiçbir daireninkinin regletlere bağlı olmadığıyla karşılaştım. Peki bu çakma dediğiniz işlem dairemin regletine çakmak mı? Yoksa benim evimden gelenle burada önceden de bağlı olduğu diğer kabloyla birleştirmemi ?

Selamlar. Ben evden geleni de buldum fakat şöyle birşey var ki ilk kez bir ankastrede hiçbir daireninkinin regletlere bağlı olmadığıyla karşılaştım. Peki bu çakma dediğiniz işlem dairemin regletine çakmak mı? Yoksa benim evimden gelenle burada önceden de bağlı olduğu diğer kabloyla birleştirmemi ?
Çakma işlemi kabloları krone bıçağı ile reglet'e monte etmeye deniyor, eğer kablo varsa doğru kabloları biliyorsan yama yaparak kullanabilirsin konektör kullanarak yama yaparsan veri kaybını minimuma indirmiş olursun. İnternet hatlarında yama olması sağlıklı değil ama senin alacağın hız 16 bilemedim 24'dür o yüzden fazla sıkıntı yapmaz. Kutunda çakılı kablo yok başka kutudan sizin ankastre kutusuna ek yapmışlar yani çakma işini unutalım doğru kabloları birleştirip İnternet alabilirsiniz.

Krone çok eski, değişmesi gerekli, ayrıca burada numaralandırılma vs. yok, hangisi nedir belli değil, TT işi başından salmış gibi kabloları ek yapıp geçmiş. Bayılıyorum bu elemanlara adamı hasta ediyorlar. Bazılarında bant bile yok, Tanrıya emanet paslanmaya yüz tutmuş bakır internet düşmanıdır.

Bu fotoğraf ile TT müdürlüğüne gidin, gerekli sorumlu ile görüşüp fotoğrafı gösterin, gelip ankastreyi değiştirme ihtimalleri var, çünkü standart dışı kalmış.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı