Ankastreden modeme hangi kablo kullanılır?

frukoin

Megapat
2000 yılında internet kullanımı telefon kutusundan modemime ikili ince telli telefon kablosu bağladım. Şu an 2020 yılındayız ve ben bu kabloyu 2013 döneminde sadece bir kez değiştirdim. Yine aynı tip kablo kullandım. Şu an internetimde sürekli kopmalar yaşıyorum. Firmayı aradığımda ankastre ve modem arasındaki kabloda sıkıntı olabileceği söylendi. Bu kablonun daha güncel bir versiyonu var mıdır, ne tür bir kablo kullanmalıyım? Kullandığım internet ADSL ve 8 Mbps indirme hızım mevcut. Modemim ise Huawei HG658 V2. DSL girişi klasik küçük telefon kablosu soketi.

Cat 6 yeterli olacaktır. İnternet sitelerinden normal satıcılara göre ucuza bulabilirsiniz.
Cat 6 kablosunun içinde toplam 8 kablo var ve ucu büyük ethernet soketi. Ne benim 8 tane kabloya ihtiyacım var ne de büyük ethernet soketine. İçindeki kabloların kalitesinden ötürü mü bu kablo tercih ediliyor?

Cat 6 kablosunun içinde toplam 8 kablo var ve ucu büyük ethernet soketi. Ne benim 8 tane kabloya ihtiyacım var ne de büyük ethernet soketine. İçindeki kabloların kalitesinden ötürü mü bu kablo tercih ediliyor?
Kesinlikle bu nedenden dolayı kullanılıyor. Bu arada diğer kabloları ilerde kullabilirsiniz. Mesela iki kabloyu 2 yıl kullanırsınız, diğer iki kabloyu 2 yıl sonra kullanırsınız. Yani sinyal kalitesini korumuş, dolayısıyla internet kalitenizi korumuş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı