[Anket] Korsan oyunlara teknik destek isteyen konular kilitlenmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
105
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- Intel Core Ultra 9 285K İşlemci
- ASUS ROG STRIX Z890-F Gaming WiFi Anakart
- Gainward RTX 5080 Phoenix Ekran Kartı
- G.SKILL 48GB TRIDENT Z5 CK DDR5 8600MHz CL40 RGB CUDIMM RAM
- Lian Li O11D EVO RGB Kasa
- Arctic Liquid Freezer III Pro 420mm AIO
- Samsung 980 Pro 500GB SSD
- Samsung 980 Pro 1TB SSD
- KIOXIA Exceria Pro 1 TB SSD
- WD Black SN810 500GB SSD
- MSI G274QPF-QD 170 Hz 2K
- Acer Nitro VG271P 27" 144 Hz
- Samsung Odyssey G3 27" 165 Hz
Meslek
Technopat Haber Editörü
Merhabalar, bilindiği üzere bu zamana kadar korsan oyunlar için (satışta olmayanlar hariç) teknik destek sağlamıyoruz. Bununla ilgili birçok üye geri dönüş sağlıyor ve korsan oyunlar için teknik destek verilmesini talep edenler de var, aynı işleyişin devam etmesini isteyen de.

Oyun fiyatlarının alım gücünü zorlaması gibi bazı unsurlar var ve bu konuyu tamamen üyelere, yani sizlere bırakıyoruz.

Sizce; korsan oyunlara teknik destek isteyen konular kilitlenmeli mi, yoksa açık mı bırakılmalı?

İsteğinizi ankete, yorumlarınızı ise konuya cevap olarak bildirebilirsiniz. Anket cevabı esas alınacaktır.

Bazı koyulabilecek kurallar;
  • Korsan oyun önerisi yapmak yasak olacak
  • Korsan oyun indirme bağlantısı vermek yasak olacak
  • Korsan oyuna destek için maddi kriter
*Önerilerinizi belirterek ek anket seçenekleri talep edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes öyle değil mi zaten? Bizim zamanımızda Steam bile yoktu nereden satın alabilirdik? Hiç bir yerden. Ama o oyunların hepsini para elime geçtiğinde satın aldım hak yemediğimi düşünüyorum.
Korsan oyunlar insanların kullanım amaçlarına göre değişir. Çocukken korsan oynadığım Crysis 2 oyununu oynamıştım, 1 yıl önce satın aldım. Korsan oyun oyunun denendikten sonra lisanslı sürümünün alınmasından yanayım, çünkü belki oyun 5 saat sonra sarmayacak, bilemezsin ki. belki bilgisayarında çok kasacak. Bu kişiye kalmış bir şey.

30 TL veremiyorsa bir kişi, korsan oyunu indirecek internete nasıl para ödeyecek? Hadi onu geçtim, bilgisayar nasıl almış?

Biraz mantıklı olalim arkadaşlar.
Peki ailelerin parası olmasına rağmen oyuna harcamalarına izin vermeyenler? Ailesi oyun alabilicek durumda mesela rastgele bir öğrenci ailesi ama oyunlara parca harcamayı saçma buluyorlar ve hiçbir şekilde izin vermiyorlar? Mesela benim ailem öyle.

Parası olan diyorsunuzda aileniz keşke bir oyuna 500 TL verdiğinizi duysa cidden evlatlıktan atar bir oyuna 500?
Cidden altı üstü bir futbol oyunu için 500 TL verecek babayiğit var mı?
Zaten ülkede oyun ve oyun içi alışverişlerin çoğu aileden izinsiz.
Gidip babanıza bir sorsanıza"Baba bana 500 TL oyun alır mısın? "Diye zaten bu soruyu sormak hata baban senin için tırnaklarını köreltsin sabahtan akşama kadar uğraşsın sen git 30 günde zar zor kazandığı parayı bir oyunla bitir. (500 TL kazanç değil kazanılan parayı neredeyse bitirmek anlamında. ) Korsan oyunlara yardım verilmeli. Alternatif örnek gine FIFA 20 olmakta sen futbol seviyorsun ve bir futbola 500 TL verir miydin?
Burada küçük arkadaşlar evet verirdim diyenler. Çalışmak nedir hiç biliyor musunuz?
Ben 1000 TL için saat sabah 8.30 gece 23.00 arasında çalışıyordum. 3-5 günü çalışmak saymayın lütfen.
Evet para kolay kazanılmıyor ama sen futbol oynamayı seviyorsan FİFA 20 almak zorunda mısın?

Ya şu "adamlar gece gündüz uğraşıyor" sözünden çok bıktım. Hep aynı klişe sözler. Sanki hiç korsan indirmediniz. Bana göre isteyen cevap verir, istemeyen de cevap vermez. Bu kadar basit! Lütfen, ağız birliği yapıp "ben orijinal kullanıyorum" demeyin. Kandırmayın kendinizi.

Peki ailelerin parası olmasına rağmen oyuna harcamalarına izin vermeyenler? Ailesi oyun alabilicek durumda mesela rastgele bir öğrenci ailesi ama oyunlara parca harcamayı saçma buluyorlar ve hiçbir şekilde izin vermiyorlar? Mesela benim ailem öyle.
Burada ailenin suçu var bence.

Ya abi sanki yurt dışındayızda en pahalı oyun 60$. Kimse kusura bakmasın ama ülkenin hali ortada herkes orijinal alamıyor örneğin Fifa 20 yurt dışında 50$ Türkiyede 300-400Tl fiyatlar çok fahiş durum böyle olunca parası olmayan adam mecbur korsana yöneliyor. Ben demiyorum korsanı övelim ama insanlarada yardımcı olalım.

30 TL veremiyorsa bir kişi, korsan oyunu indirecek internete nasıl para ödeyecek? Hadi onu geçtim, bilgisayar nasıl almış?

Biraz mantıklı olalım arkadaşlar.

Yahu hocam ne 30 TL verememesi. Öğrenci dedikleri adamlar o parayı 1 günde sigaraya gömen kişiler oluyor genelde. Eskiden olsa anlarım da, günümüzde öyle indirimler oluyor ki, oyunlar resmen beleşe geliyor.

Pahalı deyip de korsan indirdikleri oyunlar da genelde güncel oyunlar oluyor. Bekleseler onlar da indirime girecek.

Ya şu "adamlar gece gündüz uğraşıyor" sözünden çok bıktım. Hep aynı klişe sözler. Sanki hiç korsan indirmediniz. Bana göre isteyen cevap verir, istemeyen de cevap vermez. Bu kadar basit! Lütfen, ağız birliği yapıp "ben orijinal kullanıyorum" demeyin. Kandırmayın kendinizi.
Korsan oynayın, 20-30 TL'lik oyunu satın almayanlar da yanlış yapıyor FIFA 20 oynamak istiyorsun diyelim, tamam pahalı bir oyun, korsan indir ve eline para geçince satın al, sıkıntı olmaz bence.
Diğer yandan, FIFA 20 açan bir bilgisayarın varsa, o kadar paran da vardır diye düşünüyorum.

Şahsen, ailem oyun almamı doğru bulmuyor. Ben de gizli gizli aldım hep, eninde sonunda yakalandım. Bu yüzden korsan oyun indiriyorum, hiç yalan söylemeyeceğim. İsteyen yardım etsin, isteyen etmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı