[Anket] Korsan oyunlara teknik destek isteyen konular kilitlenmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
105
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- Intel Core Ultra 9 285K İşlemci
- ASUS ROG STRIX Z890-F Gaming WiFi Anakart
- Gainward RTX 5080 Phoenix Ekran Kartı
- G.SKILL 48GB TRIDENT Z5 CK DDR5 8600MHz CL40 RGB CUDIMM RAM
- Lian Li O11D EVO RGB Kasa
- Arctic Liquid Freezer III 420mm AIO
- Samsung 980 Pro 500GB SSD
- Samsung 980 Pro 1TB SSD
- KIOXIA Exceria Pro 1 TB SSD
- WD Black SN810 500GB SSD
- MSI G274QPF-QD 170 Hz 2K
- Acer Nitro VG271P 27" 144 Hz
- Samsung Odyssey G3 27" 165 Hz
Meslek
Technopat Haber Editörü
Merhabalar, bilindiği üzere bu zamana kadar korsan oyunlar için (satışta olmayanlar hariç) teknik destek sağlamıyoruz. Bununla ilgili birçok üye geri dönüş sağlıyor ve korsan oyunlar için teknik destek verilmesini talep edenler de var, aynı işleyişin devam etmesini isteyen de.

Oyun fiyatlarının alım gücünü zorlaması gibi bazı unsurlar var ve bu konuyu tamamen üyelere, yani sizlere bırakıyoruz.

Sizce; korsan oyunlara teknik destek isteyen konular kilitlenmeli mi, yoksa açık mı bırakılmalı?

İsteğinizi ankete, yorumlarınızı ise konuya cevap olarak bildirebilirsiniz. Anket cevabı esas alınacaktır.

Bazı koyulabilecek kurallar;
  • Korsan oyun önerisi yapmak yasak olacak
  • Korsan oyun indirme bağlantısı vermek yasak olacak
  • Korsan oyuna destek için maddi kriter
*Önerilerinizi belirterek ek anket seçenekleri talep edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yandan da kimsenin Sosyal'e ücret ödeyip oyun aldığını sanmıyorum.

Burada tam olarak ne anlatmak istediğini anlamış değilim.

Orijinal oyun desteği konusunda dediğiniz saçma olmuş.

Saçma olan nedir? Örnek olarak bir oyunu Steam üzerinden alsan topluluk forumlarında her türlü desteği alıyorsun. Bunun yanı sıra oyun geliştiricileri tarafından da destek veriliyor.

Ortaokul öğrencisini bilemem dostum o kadar da.. Biriktirmez babası alır herhalde babası da alamıyorsa harçlığını biriktirir her türlü alır 30 TL biriktirmek en fazla 1 ay sürer.
Harçlık alan var, almayan var. Ben hayatım boyunca düzenli bir harçlık elde etmedim. Geziye gidilecekse, kitap alınacaksa para aldım ailemden. Adam akıllı tek gelir kaynağım bayramlarda öptüğüm ellerden gelenlerdi. Yine de bayramlardan 30 lira ayırmak zor olmasa gerek.

Ortaokul öğrencisini bilemem dostum o kadar da.. Biriktirmez babası alır herhalde babası da alamıyorsa harçlığını biriktirir her türlü alır 30 TL biriktirmek en fazla 1 ay sürer.
Gerçekten oynamak istiyorsa biraz fedakârlık yapabilir.
Dostum anlamadın sen demek istediğimi ailesi oyunlara para vermesine izin vermiyor direk. Kendi biriktirse harçlıklarından bile Steam'den almak için kredi kartı gerekiyor sonuçta yada İninal ve ikisi de ailesi olmadan çıkartılamayan kartlar. Anladın durum para değil yani ailenin oyuna para harcamaya karşı olması.

Çalışan insan bile diyelimki '' Gamer '' en iyisinden örnek vereyim 4000 Lira ile yeni başlayan bir doktor ne yapacak? İt gibi çalışacak o kadar sınav kazanacak sonuç ne 4000 lira. Ev mi geçindirecek? Faturalar? Gıda? Eğlence? Gerçi doktorların eğlenceye ayıracak vakitleri yok ama neyse. Aaa pardon doktorların oyun oynayacak vakti yok.

Kusura bakmada herkesi sen sanıyorsun.
Sen öyle yapıyorsun diye herkes de öyle yapmıyor. Öğrenci olsa bile çoğu şey yine ücretli
Gogula katılımsız edius, Adobe, nod32 indir diye program indiren binlerce insan var ben dahil. (yazdıklarımı 2-3 kez oku)

Technopat'i sevdiğim yönleri git gide azalıyor. Önceden Türkçeye önem verilirdi, cezaları ağırdı artık cezalar hafifledi, reklamlar her yerden fışkırıyor, AdBlock olmadan durulmuyor. Korsana destek kesinlikle verilmemeli diye düşünüyorum, insanlarına hakkına girmenin bu kadar basit olmaması gerektiğini düşünüyorum. Oyunu yaparken deli gibi uğraşmak gerekiyor, paralar harcanıyor.

Burada destek vermeyerek oyun firmalarının gelirlerini arttırmış olmuyorsun. Gider başka yerden destek bulur buradan bulamazsa.

Bencede isteyen cevap verir.Yahu bilgisayara Far cry 4 ün açılması için injector ile dll attım.İçinde single player için mod menude var.Tamam anlıyorum ama "single player" ve bilgisayara bir şeyler oldu mavi ekran verdi.Verdikleri cevap : Korsana destek vermiyoruz.Ben korsan indirdim demedim ki ! Sadece bilgisayara bir şey olup olmadığını sordum.

Biraz da empati yapalım. 2-3 sene harıl harıl çalışıp güzel bir oyun çıkartmaya çalıştıktan sonra korsanların oyununuzu kırdığını düşünün. Açıkçası kötü bir durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı