Anksiyete ile nasıl başa çıkılır?

FurkoDemir

Yoctopat
Daha fazla  
Ocak'ta 13 yaşına gireceğim, okulların açılmasına 1 ay kaldı, ama ben hem anksiyetesi hem korkuları hem de endişeleri olan bir bireyim. Okula gitmeye çok üşeniyorum, hatta korkuyorum. İnsanlıktan korkuluyor çünkü, cinayet haberleri haliyle korkularımı tetikliyor. Başıma gelir diye korkuyorum, hem okul hayatım için, hem özel hayatım için endişeleniyorum, fikri olan ya da benzerini yaşayan var mı?

Ocak'ta 13 yaşına gireceğim, okulların açılmasına 1 ay kaldı, ama ben hem anksiyetesi hem korkuları hem de endişeleri olan bir bireyim. Okula gitmeye çok üşeniyorum, hatta korkuyorum. İnsanlıktan korkuluyor çünkü, cinayet haberleri haliyle korkularımı tetikliyor. Başıma gelir diye korkuyorum, hem okul hayatım için, hem özel hayatım için endişeleniyorum, fikri olan ya da benzerini yaşayan var mı?

Hocam okulda dersinizi dinleyin, hocalarla iyi vakit geçirin iyi olduğunu düşündüğün kişiyle arkadaş ol, seninle dalga geçen kişilerden uzak dur.

Ailen anlayışlı ve senin için samimi insanlar ise, lütfen bir psikolojik danışman ile görüşmek istediğini söyle. Bu korku ve kaygılarını yenemediğini, profesyonel yardıma ihtiyacın olduğunu söyle. Gelecekte daha büyük sorunlar yaşamaktan korktuğun gibi durumları söyle ki sana destek olsunlar.

Eğer ailen bu konuda anlayış gösteremeyen insanlarsa, okula başladığın zaman Rehber öğretmenine git ilk fırsatta, teneffüs arasında. Rehber öğretmenler bu gibi durumlar için size destek olmakla görevliler. Okulundaki rehber öğretmene bu kaygılarını anlat, sana mutlaka yardımcı olacaktır. Kendi başına çabalamak her zaman doğru sonucu veremeyebilir, yetişkinlerden destek almak faydalı olacaktır.

Bir sağlık personeli olarak özellikle belirtiyorum, ilk iş olarak ailenle beraber psikiyatri doktoruna gitme. Psikolojik danışmana git. Doktor şu aşamada senin için erken olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı