Anlık görüntü kesilme problemi

Kneeaxer

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Bir ay öncesinde GTX 1080, i7 8700, Gigabyte Z370 HD3P tabanlı bir kasa topladım. Performanstan oldukça memnunum fakat bir problemim var. Masaüstünde veya oyun içerisinde günde 5-6 defa monitörde anlık görüntü gidip geliyor. Oldukça canımı sıkıyor bu durum. Sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı bilmiyorum.

Ayrıca şöyle bir anormal bir durum da var. Örneğin, internet üzerinden canlı yayın izlerken oyuna geçince canlı yayın kesiliyor. Tekrar alt+tab yaptığımda yayın devam ediyor. Devam etmesi lazım değil mi?

Sorunun monitörden olduğunu düşünmüyorum. Ondan önceki sistemde böyle bir problemim yoktu. Bu arada anakart sürücülerini üretici siteden indirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, anlık görüntüsü durumunuz için 2 tavsiye verebilirim, ilki hdmi kablosu ile bağlıysanız varsa başka bir hdmi ile değiştirin; ikincisi ile kullandığınız çoklu elektrik prizinizin topraklamalı mı olduğunu kontrol edin lütfen. Bilgisayarınızda donanımsal bir sıkıntı olsa, böyle ara sıra birşey yapmaz, ya çalışır ya çalışmaz, düz mantıkla çalışır doğal olarak. Bu dediğim iki şeyi kontrol edebilirseniz tekrardan görüşelim.

Display port kullanıyorum. Daha önceki sistemde aynı monitör ve kablolar ile bir sıkıntı yoktu. Priz topraklama bu arada.
Çift monitör değil, tek kullanıyorum.

Arkadaşlar sorun çözüldü gibi. En baştan Windows kurup sürücüleri Windows Update üzerinden indirdim. Sanırım sorun üretici anakartın driverlarındandı. Intel Management Engine Interface güç ile ilgili bir sürücü ise bundan dolayı olabilir. Eski sürüm kurdu Windows Update.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı