GTX 1070 Sürekli Güç Gelip Kesilme Problemi

Furkan89

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, bundan yaklaşık 1.5 sene önce bilgisayar topladım. Fakat sıkıntı şu ki (bazen olan olay) power tuşuna basıyorum 1-2 saniyeliğine güç geliyor hemen kesiliyor ve fişi çekene kadar bu devam ediyor. BIOS piline dokununca ya da RAM'leri söküp çıkarınca arıza kesiliyor. Vatan Computer'e gönderdim parçaları test ettik herhangi bir sıkıntı yok dendi. Ama ben parçaların garantiye yollanmasını istedim. Örneğin 10 gün kullanıyorum, 11. gün aynı oluyor. 40 gün kullanıyorum, 41. gün aynı oluyor. Arızanın ne zaman olduğu belli değil. Bu konu hakkında sizden yardım istiyorum Recep bey. Saygılarımla...

Sistem:
  • İntel i5 7400
  • MSI Tomahawk 3800 MHz anakart
  • 8x2 Corsair Vengeance 3200 MHz RAM
  • MSI GTX 1070 ekran kartı
  • Zalman GV700 700W PSU
  • Samsung 850 Evo 120 GB SSD
  • WD 1 TB HDD

Biz arıza bulamadık, yok iade almayız gibi bla bla yapma hakları resmen yok. Dinleme yani onları.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Selamlar, bundan yaklaşık 1.5 sene önce bilgisayar topladım. Fakat sıkıntı şu ki (bazen olan olay) Power tuşuna basıyorum 1-2 saniyeliğine güç geliyor hemen kesiliyor ve fişi çekene kadar bu devam ediyor. BIOS piline dokununca ya da RAM'leri söküp çıkarınca arıza kesiliyor. Vatan Computer'e gönderdim parçaları test ettik herhangi bir sıkıntı yok dendi. Ama ben parçaların garantiye yollanmasını istedim. Örneğin 10 gün kullanıyorum, 11. gün aynı oluyor. 40 gün kullanıyorum, 41. gün aynı oluyor. Arızanın ne zaman olduğu belli değil. Bu konu hakkında sizden yardım istiyorum Recep bey. Saygılarımla...

Sistem:
  • Intel i5 7400.
  • MSI Tomahawk 3800 MHz anakart.
  • 8x2 Corsair Vengeance 3200 MHz RAM.
  • MSI GTX 1070 ekran kartı.
  • Zalman GV700 700W PSU.
  • Samsung 850 EVO 120 GB SSD.
  • WD 1 TB HDD.

Burada ki sorunu şu şekilde çözdüm. En son RAM'leri servise gönderdiğim de arızalı olduğunu ve değişime gideceğiniz öğrendim. RAM'ler zaten benim anakart ile uyumlu değilmiş Vatan Computer'de ki satıcı sağ olsun uyumlu demişti. Yeni RAM'ler 3000 MHz olarak değişti taktım ve sıkıntı olmadan kullanıyorum şu an da. Benden size ufak tavsiye garantili parçalarınızı garantiye Vatan Bilgisayar aracılığı ile değil bizzat kendiniz yollayın. Ben kasayı götürdüğüm de anakarta dahil olmak üzere işlemci pinlerine kadar macun sürmüşlerdi. İki saat görüntü gelmeyince onları temizlemek ile uğraştım. Hepinize iyi günler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı