Anlık olarak FPS düşüşü

Murat akın

Hectopat
Çoğu oyunda anlık olarak FPS düşüşü yaşamaya başladım. PC'yi alalı yaklaşık 5 ay oldu. Son bir haftadır bu problemi yaşıyorum. FPS düşmesini sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
32gb 3200mhz ram
4tb hdd
500gb ssd
60-70 civarı oluyor ısı değeri
assassin's creed origins, gta V , assassin's creed odyssey bu oyunlar
Sıcaklıklarınız normal fakat 80'e çıkması da normal değil. GTA V eğer ki HDD'de kurulu ise ben sorunumu SSD'ye kurarak çözmüştüm. Zararlı bir yazılımdan dolayı olabilir. Sürücüleri tekrar yüklemeniz veya temiz kurulum sorununuzu çözebilir. Onun dışında aklıma pek bir şey gelmiyor. Youtube üzerinden testlere baktığımda ise odysey oyununda 9700K (stock) 1080p'de çok küçük bir dar boğaz yaşatıyor 2060'a.

Çalıştıra msconfig yazın ardından gelen pencereden önyükleme gelişmiş seçeneklere girin işlemsi sayısını en fazla kaçsa ona alın.
Pc açılırken işe yarayacak bir durum bu, oyunla ilgili bir şey degil, oyun oynarken etki edicek bir alan değil o kısım
Pcnize OCCT testi yapın ekran kartının teste nasıl davranıyor orda bir bakın yardımcı olucaktır, yoksa yukarda arkadaşın dediği gibi yazalımsal detaylara bakarsınız

Sıcaklıklarınız normal fakat 80'e çıkması da normal değil. GTA V eğer ki HDD'de kurulu ise ben sorunumu SSD'ye kurarak çözmüştüm. Zararlı bir yazılımdan dolayı olabilir. Sürücüleri tekrar yüklemeniz veya temiz kurulum sorununuzu çözebilir. Onun dışında aklıma pek bir şey gelmiyor. Youtube üzerinden testlere baktığımda ise odysey oyununda 9700K (stock) 1080p'de çok küçük bir dar boğaz yaşatıyor 2060'a.
gta V ssd de kurulu
Hdtune sağlık testi yapabilirmisiniz
testi yaptım bir problem yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı