Anlık R7 4800H ve GTX 1660 Ti kullanımında voltaj düşmesi

Uchihaitachi06

Femtopat
Katılım
30 Nisan 2021
Mesajlar
8
Arkadaşlar iyi forumlar. Son günlerde PC serbestken bile donmalar fark ettim. Ki oyun oynarken 5-6 saniyeliğine 10 FPS oluyor Assassin's Creed Valhalla oynarken. CPU GPU kullanımına baktığımda voltajda %50 gibi bir düşüş söz konusu ikisi için de. GPU kullanımım %98'ken bir anda 20'ye düşüyor ve CPU kullanımım %50'yken bir anda %20'ye düşüyor o da. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sistemim:
  • Ryzen 7 4800H
  • GTX 1660 Ti
  • RAM: 16 GB
  • SSD: 256 GB
Bu arada ASUS TUF A17 kullanıyorum ve işlemcim 95 derecede çalışıyor, ekran kartıysa 86 derecede.
 
İşlemcinizin 95 derecede çalışması hiç normal bir durum değil bu ısıda çalışırsa hep drop yersiniz, Her zaman böyle olamaz çünkü böyle olsaydı durmaksızın drop yerdiniz.
Termal macun yenileyip deneyin.
 
İşlemcinizin 95 derecede çalışması hiç normal bir durum değil bu ısıda çalışırsa hep drop yersiniz, Her zaman böyle olamaz çünkü böyle olsaydı durmaksızın drop yerdiniz.
Termal macun yenileyip deneyin.
Hocam r7lerde laptoplarda genelde durumlar böyleymiş agresif modda olduğu için böyle yapıyormuş turbo boostu kapatmayı düşünüyorum ancak tam güvenemiyorum nolur nolmaz diye drop yiyor zaten de 10-20fps düşüyor ama benim dediğim direk 10 15 fpslere düşüyor hem oyun hem masaüstü
 
Hava tahliye kanalı temiz mi? Isınma sorunu termal kaynaklı gibi gözük
hava tahliye kanalı hakkında tam bir fikrim yok pcyi alalı 7-8 ay oldu fanların kendini temizleme özelliği var ama soğutma için ekstra bir soğutucu aldım ama ne yaparsam yapayım yine 95 derece oluyor yine başka konularda baktım mining yazılımı olabilir diyorlar bu konuda düşünceleriniz neler malum ac valhallayı malum yerden indirdim
 
Laptop ısınma sorunlarının temeli soğutmaya dayalıdır;

sicak_hava_tahliye_izgarasi.jpg


Bu gördüğünüz kısım sıcak havayı dışarıya atar, dıştan böyle gözükse de için böyle olabilir;

download.jpg


Ürünü açıp temizleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı