Anne ve babanız cimri mi?

Belki de sizin için birikim yapıyorlardır.

Türk aile yapısında bu bir klasiktir "birikim" ama o birikim için çocuğunu en küçük sosyal aktiviteden bile kısarlar ve asosyalliğe ilk adımlar başlar.

Belki giderleriniz o kadar fazla ki aileniz için 100 lira bile önemli bir birikim olarak kalıyordur. Onları da anlamaya çalışın. Hepimiz zamanında o YouTube'deki zengin ailenin çocuklarına özenip hayal kurduk ama maalesef hayat böyle gitmiyor. Giderleri geliri geçtiği için borç alan ve çocuklarını çalıştırmak zorunda kalan aileler var. Türkiye şartları maalesef bunu gerektiriyor.

Özellikle annem 50 lira desem ilk 20 lira verir, 10 lira bozuk var mı desem 5 lira verir. Bir kere de al bu 100 lira dediğini görmedim. Peder verir de vereceğine küfretse daha iyi 5 sene sonra hiç ummadığın anda ben sana 100 verdiydim ne yaptın üstünü diyebilir yani.

Yani o kadar zoraki ki, sanki ben size zorla isteyerek geldim.

Çalış kazan kardeşim ne diyelim.

Belki giderleriniz o kadar fazla ki aileniz için 100 lira bile önemli bir birikim olarak kalıyordur. Onları da anlamaya çalışın. Hepimiz zamanında o YouTube'deki zengin ailenin çocuklarına özenip hayal kurduk ama maalesef hayat böyle gitmiyor. Giderleri geliri geçtiği için borç alan ve çocuklarını çalıştırmak zorunda kalan aileler var. Türkiye şartları maalesef bunu gerektiriyor.

Çok haklısınız hocam ağzınıza sağlık babam ben küçük yaşlarda iken inşaatta asgari ücrete hatta altına çalışırdı o zamanlar 1 lira bile önemli olurdu onun için şu anda Allah'a şükür asgari ücretin 2 katına çalışıyor neredeyse birikiminin yapabiliyor istediklerini az da olsa gerçekleştirebiliyor o yüzden aileye karşı kesinlikle ön yargılı davranmamak gerek.

İyiyim iyiyim çalışmaya devam et bende çalışıyorum.

Hayaller için çalışmaya devam abi sürekli kendimize hedefler koymak zorundayız.

Son düzenleme:
Çok haklısınız hocam ağzınıza sağlık babam ben küçük yaşlarda iken inşaatta asgari ücrete hatta altına çalışırdı o zamanlar 1 lira bile önemli olurdu onun için şu anda Allah'a şükür asgari ücretin 2 katına çalışıyor neredeyse birikiminin yapabiliyor istediklerini az da olsa gerçekleştirebiliyor o yüzden aileye karşı kesinlikle ön yargılı davranmamak gerek.

Hayaller için çalışmaya devam abi sürekli kendimize hedefler koymak zorundayız.
aynen öyle gerçekten hedefler olmaz ise amaçsız kalıyor insan bu yüzden çalışıp zorlamaya devam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı