Annem bana şifalı taş almak istiyor

İnsanlar zihnen sağlıklı olduğuna, kendilerine yardımcı olduğuna inandıkları için yardımcı oluyor. "Oo, şu taş adamı sakinleştiriyormuş." diye alıyor. Sonra taşın onu sakinleştireceğine inandığı için, beyin daha sakin davranmaya başlıyor. Sokakta yürürken yerden aldığın bir taşı da aynı inançla alırsan, aynı sakinliğe erişirsin :D.
 
Arkadaşlar bende son zamanlarda derin nefes alma isteği başladı ve biraz fazla sinirlenmeye başladım. Annem bunlar için bana bir Instagram sayfasından şifalı taş alalım dedi. Ben istemedim ancak annem çok zorluyor. Bu konuda yok şunun komşusuna iyi gelmiş vs. diye aranızda hiç deneyen oldu mu?

Ne kadar fiyat veriyorlar? Bizim mahallede bolca taş var, toplayıp satayım hepsini şifalı diye.
 
Şifa falan vermez bu taşlar.
Alınacaksa süs için ametist taşı gerçekten çok güzel o alınabilir ama dediğim süs için alınabilir.
 
Taş mı işini görecek? Yapmayın lütfen hiçbir işe yaramaz bu taşlar.
Taş işi zaten görmez. bırak millet neye inanıyorsa onu denesin. Ona göre de sonuç bulsun. İnanana faydalı bu şeyler.
Gökyüzündeki gezegenler de kaderimizi belirliyor zaten.
Bahsettiğiniz konular tamamen kişisel yorumlardan ibarettir. Taşın varlığıyla bir ilgisi yok. Konuyu bütünleştirip saptırmayın. Taşların etkisi belki de plasebodan ibarettir.
 
Taş işi zaten görmez. Bırak millet neye inanıyorsa onu denesin. Ona göre de sonuç bulsun. İnanana faydalı bu şeyler.

Millet böyle saçmalıklara inanıp parasını boşa harcamamalı. Bir sonuç bulamaz ki ancak kendisini inandırırsa kendisini kandırarak rahatladım falan diyebilir ama bu konuda ki mesajları okuduktan sonra pek mümkün değil öyle yapması.
 
Konuyla ilgili Evrimağacı'nda şöyle bir yazı var.

Özellikle x kuşağında böyle saçmalıklara ve masallara inanç çok yüksek. Buna benzer "kocakarı" masalları çok var fakat hiç biri tabii ki de bilimsel değil.
Birde kendilerince kanıt sunuyorlar o çok ilginç falancanın yeğeni/oğlu/kızı kullanmış şimdi çok iyi vs. Bir diğer benzer argüman "yarıyor","iyi gelir", "her derdine deva" bu cümleleri duyunca dinlemiyorum karşı tarafı. İlkokul mezunu cahil cühela biri olduğunu ele veren cümleler bunlar.
 

Geri
Yukarı