Annem bana soğuk davranıyor

Bu sene okulun çok yoğun olduğunu söylüyor.
Anne-babanın evladına karşı tutumu başka bir şeye benzemez bir baba olarak söylüyorum. Tabii ki insanların farklı zamanlarda uğraşları olup en yakınlarına zaman ayıramayacak durumu olabilir ve bunu belki farkedemeyebilir.

Annenizle konuşup onun ne yaptığını değil de size ne hissettirdiğini anlatın. O da kendi değerlendirmesini yapar tutumunu değiştirir veya niye bu durumda olduğunu anlatabilir.

Çok yoğunsa yani dediği gibi okulda, mental bir yorgunluğu da olabilir, birlikte zaman geçirmeyi teklif edin, bir yerlere gidin, gezin, güzelce oturup konuşun, @odunq hocamın dediği gibi, nasıl hissettirdiğini anlatın.

Vallaha dışarı çıkalım konuşalım dedim oda işe yaramamaya başladı geçen sene hadi o oluyordu ama bu sene oda olmamaya başladı.

Anne canım sıkkın, bir yerlere gidelim, gezelim falan diyebilirsin, gidersiniz dertleşirsiniz, yani aklıma başka bir şey gelmiyor, anne yani sonuçta.

Okul yoruyor dedi deprem oldu okullar kapandı ama yine aynısı devam etti okulla demek ki bir ilgisi yokmuş altında yatan başka bir sebep var.

İlgi derken ne gibi bir ilgiden bahsediyorsun? Ucu çok açık bir şekilde sormuşsun. 19 yaşında annesinden ilgi bekliyor tarzı yorumlara sebebiyet vermesi gayet normal. Eskiden olup da şimdi olmayan şeyler neler mesela? Daha detaylı açıklaman gerekirdi.

Okul yoruyor dedi deprem oldu okullar kapandı ama yine aynısı devam etti okulla demek ki bir ilgisi yokmuş altında yatan başka bir sebep var.

Yani kardeşim diyebileceğim pek bir şey yok, dediğimi bir söyleyin, anne canım sıkkın, gel gezmeye gidelim, bir yerlerde oturalım deyin, sonra dertleşin. İnşallah aranız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı