@Hayattansoğuduk ilk önce annene sonra kardeşine ve sana dayanma gücü ve huzura kavuşmanızı diliyorum.
Şimdi babanızın yaptığı davranışlar ve sözler aile içi geçimsizlik ve ileri dereceye varacak kişilik haklarınıza, yaşamak, huzurlu olma ve güvenle barınma hakkınıza saldırıda bulunuyor.
Öncelikle babanızın yaptıkları bununla sınırlı kalmayacağını bilin.
Annenizde dahil kimseye eyvallahınız olmasın sizin ilk olarak anlamanız gereken şey kendinizi olaya adapte edebilmeniz ve geriden izleyip karşınızda aileniz olarak değil birer birey ve insan olduklarını anlamanızdır.
O zaman sakin olup kendiniz için ve sonra kimin için çabalamak istiyorsanız onun için düşünmeye ve harekete geçmeye başlayacaksınız.
İnsanların ne dediğine bakmayın veya ne düşünürler rezil olduk diye endişe duymayınız bu sorunlar bittiğinde evi satıp bir ilçe değişimine bakar temiz bir sayfa açmak.
Aynı yerde ikamet ettiğiniz insanlar aileniz olabilir ama öncelikle herkes gibi insan olduklarını ve hayatta kendi menfaatleri için ve yaşama hakkı için her şeyi yapabileceklerini aklınızdan çıkarmayınız.
Size önereceğim şeyler sırası ile adım adım uygulanmalıdır ki böylelikle ilerleyen zamanda daha çok sorun yaşamadan hayatınıza devam edebilesiniz.
İlk önce babanıza evden uzaklaştırma kararı çıkarmanızdır. Böylelikle can güvenliği ve ev içi şiddet ve huzursuzluk sorunlarınız biraz azalır.
Sonra ki adım annenizin darp veya baskıya uğradığını savcılık makamında kanıtlamak için gerekli raporlar ve adli tıp kurumundan heyet raporu almaya bakınız bunlar mahkemede ve uzaklaştırma kararlarında çok etkili ve kararların hızlı alınmasında etkili olacaktır.
Uzaklaştırma kararı sonra boşanmak ve sizin ve kardeşinizin vasiliğini alması için velayet davası açılması ve karar verilinceye kadar tedbir amaçlı geçici velayeti annenize verilmesini talep ediniz.
En son aşama ise babanızın aklı dengesinin yerinde olup olmadığını ve bu baskıyı ve şiddeti bilinçli olarak yapıp yapmadığını kanıtlamak için mahkemeden akli dengesinin yerinde olup olmadığını ve psikolojik değerlendirme istediğinizi ve adli tıp kurumdan acil olarak kolluk kuvvetlerinin desteği ile heyete çıkmasını talep ediniz.
Eğer ki bu yukarıda yapılacak aşamada mahkeme emrine karşı gelmeyi veya direnmeye çalışırsa babanız hakkında yakalama emri çıkartılmasını isteyiniz.
Son olarak annenize taşınır veya taşınmaz mallar hesaplar varsa hepsi için tedbir ve bloke koyulmasını talep ediniz. Her ne kadar evlilik içerisinde çalışıp çabalayıp mal mülk birikim yapıldıysa yapılan borç, senet ve sözleşmelerde mahkemenin taktiri ile paylaştırılabilir.
Babanız sizi yıpratmak için son anda evin elektrik, suyunu ve doğalgazını ödemeyip sizi zor durumda bırakabilir ve bu yüzden geciken borç yüzünden icralık olursunuz ve mallarınıza haciz işlemi konulabilir.
Bunu önlemek için anneniz abonelikleri kendi üzerine almayı denesin ve bunu savcıya ve mahkemeye bilgi olarak sunup yardımda bulunmalarını isteyiniz.